Φωτιά στη Βαρυμπόμπη – Τη σχολίασε ο Γκάρι Λίνεκερ – Η «σπόντα» για τους αρνητές της κλιματικής αλλαγής

Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη όχι μόνο έχει προκαλέσει σοκ σε όλη τη χώρα, αλλά έχει γίνει θέμα και στα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μάλιστα, ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές της Αγγλίας των περασμένων δεκαετιών και νυν σχολιαστής σε γνωστά ΜΜΕ, Γκάρι Λίκεκερ, σχολιάζοντας την πυρκαγιά στην Ελλάδα δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, ρίχνοντας τα «βέλη» του στους αρνητές της κλιματικής αλλαγής.

Ο παλιός επιθετικός της Εθνικής Αγγλίας έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Είμαστε σε ένα χάος. Έχω γνωρίσει πολλούς αρνητές τις κλιματικής αλλαγής. Γίνεται όλο και πιο δύσκολο για αυτούς, το να παραμείνουν αρνητές, αλλά συνεχίζουν να προσπαθούν. Γιατί; Τα επιστημονικά στοιχεία είναι αδιαμφισβήτητα».

Μάλιστα, ο Λίνεκερ στην ανάρτησή του έχει αξιοποιήσει μία φωτογραφία που χθες έκανε τον γύρο του διαδικτύου αφού, πραγματικά, θυμίζει τη μεγάλη πυρκαγιά στη Ρώμη το 64 μ.Χ. Τη συγκεκριμένη φωτογραφία τράβηξε ο Κοσμάς Κουμιανός.

Η ανάρτηση του Γκάρι Λίνεκερ

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Η επόμενη μέρα

Συγκλονίζουν οι εικόνες που αντίκρυσαν οι κάτοικοι στο πρώτο φως της ημέρας από το μέτωπο της Βαρυμπόμπης, οι οποίες αποτυπώνουν την τεράστια καταστροφή που άφησε πίσω της η πυρκαγιά. Εκεί που πριν λίγες ώρες υπήρχε ένα πυκνόφυτο πευκόδασος, τώρα πλέον το μόνο που βλέπει κανείς είναι στάχτη και αποκαΐδια, ζωάκια που έκλεισαν για πάντα τα μάτια τους και περιουσίες που καταστράφηκαν.