Premier League – Θα συνεχίζουν να γονατίζουν οι παίκτες πριν από την έναρξη των αγώνων

Οι παίκτες και των 20 συλλόγων της Premier League θα συνεχίσουν να γονατίζουν πριν από τους αγώνες της σεζόν 2021/2022, για να τονίσουν την αντίθεσή τους στο ρατσισμό, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη (3/8) από τη διοργανώτρια Αρχή.

Η Premier League έκανε γνωστό ότι «υποστήριξε ολόψυχα» την απόφαση, προσθέτοντας ότι οι παίκτες και οι διαιτητές των αναμετρήσεων θα συνεχίσουν να φορούν το σήμα No Room For Racism, δηλαδή δεν υπάρχει χώρος για το ρατσισμό, στις φανέλες τους.

Οι παίκτες και τα επιτελεία γονατίζουν πριν από την έναρξη κάθε αγώνα από τότε που το πρωτάθλημα επέστρεψε στη δράση, τον Ιούνιο του περασμένου έτους, για να δείξουν την υποστήριξή του στο κίνημα Black Lives Matter.

«Αισθανόμαστε τώρα, περισσότερο από ποτέ, ότι είναι σημαντικό για εμάς να συνεχίσουμε να γονατίζουμε ως σύμβολο της ενότητάς μας ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού» ανέφεραν οι παίκτες σε δήλωσή τους.

«Παραμένουμε αποφασισμένοι στο μοναδικό μας στόχο να εξαλείψουμε τις φυλετικές προκαταλήψεις όπου κι αν υπάρχουν, να δημιουργήσουμε μια παγκόσμια κοινωνία ένταξης, σεβασμού και ίσων ευκαιριών για όλους» πρόσθεσαν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς, δήλωσε ότι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με παίκτες, συλλόγους και χορηγούς ομάδων, για να επιφέρουν «αισθητή αλλαγή» και να εξαλείψουν την ανισότητα από το άθλημα.

Νωρίτερα την Τρίτη η Αγγλική Football League (EFL) δήλωσε ότι θα υποστηρίξει όλους τους παίκτες και το προσωπικό που θέλει να γονατίσει κατά τη διάρκεια της σεζόν 2021/2022.

«Περισσότερο από ένα χρόνο οι παίκτες έκαναν την προσωπική τους επιλογή να πραγματοποιήσουν αυτήν την απλή πράξη διαμαρτυρίας … βοηθώντας να φωτίσουν αυτά τα θέματα στην κοινωνία και να συνεχίσουν μια συζήτηση που έχει ακουστεί σε όλο τον κόσμο» αναφέρει η ανακοίνωση της EFL.

Η Football League, μάλιστα, θα προωθήσει ένα νέο μήνυμα Together Against Discrimination, το οποίο θα φέρει τους συλλόγους των τριών κατηγοριών να υιοθετούν μια ενιαία θέση, επαναλαμβάνοντας ότι ο ρατσισμός, οι διακρίσεις και η κατάχρηση δεν είναι ευπρόσδεκτα στο ποδόσφαιρο.