Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ALPHA για τα περιστατικά εικονικών εμβολιασμών, δήλωσε πως πρόκειται για κραυγαλέα παράνομη πράξη. Παράλληλα, τόνισε ότι η διαδικασία δεν είναι ευάλωτη, καθώς επιτρέπει την άμεση ιχνηλάτηση και δίνει τη δυνατότητα της άμεσης παρέμβασης.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι το θεσμικό πλαίσιο για τις ποινές είναι συγκεκριμένο και προβλέπει πρόστιμο μέχρι 5.000 ευρώ και πειθαρχικές ποινές που φτάνουν μέχρι την απόλυση.

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι πειθαρχικές διαδικασίες πρέπει να οδηγήσουν στην απόλυση, αλλά η κυβέρνηση δεν ελέγχει τα πειθαρχικά», προσέθεσε σημειώνοντας πως, επειδή έχουν εμπλακεί και οι εισαγγελικές αρχές, εκτός από τις διοικητικές και τις πειθαρχικές κυρώσεις, υπάρχουν και ποινικές διαδικασίες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα και σημείωσε πως «χθες, η αντιπολίτευση διάλεξε να μην ψηφίσει αυτά τα μέτρα» και υπογράμμισε για τα περιστατικά πλαστών εμβολιασμών πως «πρέπει να συμφωνήσουμε ότι πρόκειται για ακραία παράνομη πράξη, που στρέφεται κατά της κοινωνίας».

Προηγούμενο άρθροΈτοιμος να σπάσει δύο ρεκόρ του Πελέ ο Μέσι
Επόμενο άρθροΚαλά τα νέα για την ανάπτυξη αρκεί να μην μείνουν στους οικονομικούς δείκτες