Μίκης Θεοδωράκης – H συγκινητική υποδοχή της σορού του στην Κρήτη – Θα ταφεί δίπλα στον πατέρα και τον αδελφό του

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχτηκαν στο λιμάνι της Σούδας όπου λίγο μετά τις 6:00 έφτασε η σορός του Μίκη Θεοδωράκη για το ύστατο χαίρε στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη.

Πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο φώναζε «αθάνατος» και ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και ένα τριαντάφυλλο στο χέρι.

Ακολούθησε αυτοκινητοπομπή η οποία θα προσεγγίσει τη Δημοτική Αγορά των Χανίων, ενώ στη συνέχεια η σορός θα μεταφερθεί στη Μητρόπολη όπου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι τις 12:00.

Μία ώρα αργότερα, η σορός θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Γαλατά, όπου θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία, επισφραγίζοντας το επίσημο πέρασμά του από τα εγκόσμια στην αιωνιότητα.

Αμέσως μετά, θα ξεκινήσει πεζή η πομπή προς τον τόπο που ο ίδιος είχε από χρόνια επιλέξει ως την τελευταία του κατοικία: Το κοιμητήριο του Γαλατά και το οικογενειακό μνήμα, δίπλα στον πατέρα και τον αδερφό του. Έτσι, με τον τρόπο επιθυμούσε, θα κλείσει ο κύκλος της επίγειας ζωής που σημάδεψε ανεξίτηλα τη μουσική αλλά και την ιστορία του 20ού αιώνα.

Στην κηδεία πρόκειται να παραβρεθούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Δείτε την υποδοχή της σορού του Μίκη Θεοδωράκη στην Κρήτη