Ολυμπιακός – Ξεκινά το νέο πρωτάθλημα με στόχο το three-peat

Ο στόχος σαφής: η διατήρηση των σκήπτρων.

Ο Ολυμπιακός ξεκινά την περιπέτειά του στο νέο πρωτάθλημα έχοντας ως στόχο την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου.

Του 3ου συνεχόμενου και 47ου συνολικά στην ιστορία της πειραϊκής ομάδας.

Ένα νούμερο που προκαλεί τρόμο στους αντιπάλους του Ολυμπιακού, αλλά και περηφάνια στους φιλάθλους του συλλόγου, οι οποίοι βλέπουν τον Δαφνοστεφανωμένο Έφηβο να γιγαντώνεται και να προσθέτει συνεχώς κύπελλα στην ήδη πλούσια τροπαιοθήκη του.

Οι Ερυθρόλευκοι, έχοντας ενισχυθεί σημαντικά στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο με ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου, όπως είναι οι Ρόνι Λόπες και Ονιεκούρου, ξεκινούν το πρωτάθλημα ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Οι δεκάδες βαθμοί που είχαν διαφορά οι Πειραιώτες από τους διώκτες τους στο τέλος του περσινού πρωταθλήματος, αλλά και οι σημαντικές κινήσεις που έκαναν στη μεταγραφική περίοδο, κάνουν άπαντες στο μεγάλο λιμάνι να ονειρεύονται την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου.

Ένα ακόμα βήμα προς το πέμπτο αστέρι, που αποτελεί τον επόμενο μεγάλο στόχο.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το περσινό πρωτάθλημα στο +26 από τον ΠΑΟΚ, στο +29 από τον Άρη, στο +30 από την ΑΕΚ και στο +37 από τον Παναθηναϊκό, με τις χαοτικές διαφορές να αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν ξεφύγει από τις υπόλοιπες ομάδες και βρίσκονται στο επίπεδο των μεγαλύτερων συλλόγων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας, που συνεχίζουν μια ακόμα χρονιά με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο τους, κράτησαν τα… βαριά τους όπλα και ενισχύθηκαν σημαντικά με ποδοσφαιριστές πολύ υψηλού επιπέδου, όπως είναι οι Χένρι Ονιεκούρου, Ρόνι Λόπες και Τόμας Βατσλίκ.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού δαπάνησε 8.720.000 ευρώ, πολύ περισσότερα απ’ όσα έδωσαν μαζί ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, για να δυναμώσει το ρόστερ της ομάδας και να δώσει στον Πέδρο Μαρτίνς τα εφόδια που χρειάζεται για να οδηγήσει το σύλλογο σε ένα ακόμα πρωτάθλημα.

Αποκτήθηκαν οι Ονιεκούρου (4.5 εκατ. €), Κούντε (1.8 εκατ. €), Καρμπόβνικ (δανεικός), Βάτσλικ (ελεύθερος), Ρόνι Λόπες (δανεικός), Τικίνιο (ελεύθερος), Αγκιμπού Καμαρά (120.000 €), αλλά και οι Αλγκασίμ Μπα (150.000 €), Πινακάς (1.5 εκατ. €) και Κινκουέ (350.000 €), ενώ επίσης αποκτήθηκε ο Κανέ από τη Νέφτσι Μπακού (300.000 €), με το διεθνή μέσο να παραμένει στην ομάδα του Αζερμπαϊτζάν ως δανεικός.

Από την άλλη, από το «ερυθρόλευκο» ρόστερ αποχώρησαν οι Σα (8 εκατ. €), Μεριά (1.5 εκατ. €), Κάιπερς (750.000 €), Τιάγκο Σίλβα (ελεύθερος), Ντουρμισάι (ελεύθερος), Κανέ (δανεικός), Τσούμιτς (δανεικός) και Χασάν (δανεικός).

Μοναδικός που έπαιζε ως βασικός από αυτούς που έφυγαν ήταν ο Σα, με τον Ολυμπιακό ωστόσο να παίρνει τον καλύτερο τερματοφύλακα του Euro και έναν από τους κορυφαίους στην Ευρώπη, Τόμας Βατσλίκ.

Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού δυνάμωσε ακόμα περισσότερο, με τη διοίκηση να φέρνει πολύ ποιοτικούς παίκτες, με στόχο το three-peat.

Ο Πέδρο Μαρτίνς χωρίς αμφιβολία έχει στα χέρια του ένα πολύ δυνατό ρόστερ. Το καλύτερο στην Ελλάδα.

Το μπαλάκι βρίσκεται πλέον στα χέρια του πορτογάλου τεχνικού, με τον πρωτεργάτη των «ερυθρόλευκων» επιτυχιών των τελευταίων ετών να θέλει να οδηγήσει την ομάδα σε νέους τίτλους.

Μάλιστα, φέτος ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του θα έχουν μαζί τους τον κόσμο της ομάδας, ο οποίος θα βρίσκεται στις κερκίδες του «Γ. Καραϊσκάκης» και θα αποτελεί το 12ο παίκτη του Ολυμπιακού.

Όλοι μαζί, μια «ερυθρόλευκη» γροθιά, για την κατάκτηση του τίτλου.

Του 47ου στην ιστορία του συλλόγου, που οδεύει ολοταχώς για το πέμπτο αστέρι.