Athens Pride 2021 – Συγκλονιστικό σποτ για τις διακρίσεις σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Το σποτ για το φετινό Athens Pride δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο σε όσους επιμένουν ότι δεν υφίσταται λόγος για την παρέλαση υπερηφάνειας που έχει γίνει θεσμός διεκδίκησης απέναντι στις προκαταλήψεις και τις διακρίσεις.

Το φετινό Athens Pride θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, με σκοπό να είναι «Αυτό που μας ενώνει!».

«Από το 2005 το Athens Pride αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή ορατότητας της LGBTQI+ κοινότητας. Η ανάγκη αυτή για ορατότητα, καθώς και η δυναμική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας σε αυτή τη συγκυρία είναι μεγαλύτερες από ποτέ, καθώς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας μέσα σε ένα κλίμα προκαταλήψεων, διακρίσεων και φόβου», γράφουν τα μέλη του Athens Pride.

‘Όπως τονίζουν, δημοσιοποιώντας παράλληλα και το επίσημο σποτ για το φετινό Athens Pride, «είναι η στιγμή ως κοινότητα να αναζητήσουμε τα στοιχεία που μας ενώνουν, αυτά που μας ενδυναμώνουν και μας φέρνουν κοντά. Αυτά που είναι ο κοινός μας τόπος, από όπου αντλούμε ως κοινότητα καθημερινά δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις διακρίσεις που βιώνουμε στις οικογένειές μας, στη δουλειά μας, στις ζωές μας. Αυτά που μας δίνουν κουράγιο να συνεχίζουμε παρά τις φρικτές συνθήκες διαβίωσης, την αστυνομική βία, την ανισότητα, την απομόνωση και την κακοποίηση που ζούμε. Αγγίζουμε όλα αυτά που θα μας κάνουν να βγούμε με περηφάνια κάνοντας τη διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας μέρος της νέας μας καθημερινότητας.

Αυτό θέλουμε να γίνει για εμάς το Athens Pride. Αυτό που μας ενώνει.

Σε αυτό το πνεύμα καθώς και με δεδομένη τη δύσκολη και ασαφή κατάσταση που ζούμε, το φετινό Athens Pride θα γεμίσει ολόκληρο το καλοκαίρι του 2021, περιλαμβανομένης και μιας δυναμική εβδομάδα εκδηλώσεων (18-25 Ιουλίου) και θα συνεχιστεί με καλοκαιρινές εκδηλώσεις, έχοντας ως στόχο να κορυφωθεί σε μια κεντρική ημέρα, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, που να μας θυμίζει πιο πολύ το Athens Pride των προηγούμενων ετών».