Η μυθιστοριογράφος Χίλαρι Μαντέλ «βλέπει» το τέλος της μοναρχίας στη Βρετανία, και μάλιστα πολύ σύντομα.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή της στους «Times» η 69χρονη συγγραφέας, ο πρίγκιπας Τζορτζ δεν θα στεφθεί ποτέ βασιλιάς, γεγονός που σημαίνει ότι απομένουν μόνο δύο γενιές βρετανών γαλαζοαίματων.

Παρά την αφοσίωση που δείχνουν η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Κάρολος, πιστεύει ότι ο θεσμός της μοναρχίας δεν θα επιβιώσει. «Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις το σκεπτικό πίσω από τον θεσμό της μοναρχίας στον σύγχρονο κόσμο, όταν ο κόσμος βλέπει τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ως διασημότητες».

«Η βασιλεία είναι τόσο παλαιά που έχει μια διάσταση αγιότητας» σημειώνει η 69χρονη Βρετανίδα μυθιστοριογράφος.

Ερωτηθείσα πόσο πιστεύει ότι μπορεί να αντέξει στον χρόνο ο θεσμός της μοναρχίας, η Χίλαρι Μαντέλ απαντά μόνο για δύο ακόμα γενιές. Και αν αυτό ισχύει, σημαίνει ότι ο πρίγκιπας Τζορτζ δεν θα στεφθεί ποτέ βασιλιάς.

Ο ρόλος του πρίγκιπα Τζόρτζ

Αξίζει να σημειωθεί ότι -όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail- ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η σύζυγός του, Κέιτ Μίντλετον, συζήτησαν με τον πρίγκιπα Τζόρτζ σε ηλικία 7 ετών ότι έχει κάποιον ιδιαίτερο ρόλο και καθήκοντα ως μελλοντικός διάδοχος του θρόνου.

Παρόλα αυτά, πηγές προσκείμενες στο Παλάτι τονίζουν ότι ο Γουίλιαμ και η Κέιτ έχουν διαλέξει όσο το δυνατόν μια φυσιολογική ζωή για τα παιδιά τους.

Προηγούμενο άρθροMad Clip – «Γι’ αυτό έχασε τον έλεγχο του οχήματος» – Νέες μαρτυρίες «λύνουν« το μυστήριο του τροχαίου του
Επόμενο άρθροΚριστιάνο Ρονάλντο – Τον… περίμεναν οι φεμινιστικές οργανώσεις