Γερμανία – Γκάφα για τον αρχηγό του ακροδεξιού κόμματος – Την «πάτησε» live απέναντι σε έφηβο δημοσιογράφο

Γκάφα ολκής για τον ακροδεξιό αρχηγό του κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), ενός κόμματος που διατείνεται ότι έχει ψηλά στην ατζέντα του τη διατήρηση των παραδοσιακών πολιτιστικών αξιών.

Ωστόσο, σάλο προκάλεσε στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης το γεγονός ότι ο αρχηγός του κόμματος, Τίνο Κρουπάλα, ερωτηθείς ποιο είναι το αγαπημένο του γερμανικό ποίημα, απλά… δεν ήξερε να απαντήσει.

Σε συνέντευξη, που του πήρε, μάλιστα, ένας έφηβος δημοσιογράφος, για λογαριασμό του παιδικού ειδησεογραφικού προγράμματος «logo!» του εθνικού τηλεοπτικού σταθμού ZDF, ο 46χρονος προσπάθησε να σκεφτεί και, εμφανώς αμήχανος, απάντησε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να θυμηθεί κάποιο.

Ερωτηθείς ξανά αν τουλάχιστον μπορεί να αναφέρει κάποιον αγαπημένο του ποιητή, ο Κρουπάλα κατάφερε να αναφέρει το όνομα του Χάινριχ Χάινε, ενός από τους πιο γνωστούς γερμανούς συγγραφείς.

Λίγα λεπτά πριν, ωστόσο, είχε επισημάνει ότι το κόμμα του θέλει να διδάσκονται στα σχολεία περισσότερα παραδοσιακά τραγούδια και ποιήματα και οι γερμανοί ποιητές και στοχαστές να εκτιμηθούν ξανά.

Ο νεαρός ρεπόρτερ, ο οποίος φοιτά ακόμα στο σχολείο, αντέτεινε ότι οι μαθητές απαιτείται να μαθαίνουν απ’ έξω περισσότερα ποιήματα!

Ιδού το απολαυστικό βίντεο. Μπορεί να μιλούν γερμανικά, η αμηχανία του ακροδεξιού ηγέτη, όμως, είναι εμφανέστατη:

Ενόψει των γερμανικών εκλογών στις 26 Σεπτεμβρίου, οι ρεπόρτερς του «logo!» πήραν συνεντεύξεις από όλους τους υποψήφιους διαδόχους της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και έφτιαξαν κλιπς διάρκειας τεσσάρων λεπτών με τις απαντήσεις τους.

Το περιστατικό προκάλεσε σειρά αρνητικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ένας χρήστης του Twitter έγραψε:  «Είναι σαν να ζητάς από την Σάρα Πέιλιν να απαντήσει ποια είναι η αγαπημένη της εφημερίδα. Ή από τον Ντόναλντ Τραμπ ποιο είναι το αγαπημένο του εδάφιο της Βίβλου», αναφερόμενος σε αμερικανούς πολιτικούς που δεν φημίζονται για την αγάπη τους στο διάβασμα.