ΔΕΘ – Μητσοτάκης – Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει αξιακό και πολιτικό χάσμα

Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει χάσμα διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ως ενορχηστρωτή των επιθέσεων σε βάρος του ίδιου και της οικογένειάς του.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ σχετικά με το αν υπάρχει διχασμός στην κοινωνία ο πρωθυπουργός σημείωσε:

«Ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει μια προσωπική επίθεση σε βάρος μου, σε βάρος της οικογένειά μου. Ο οχετός του διαδικτύου μην έχετε αμφιβολία από ποιον κατευθύνεται. Αισθάνομαι ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει αξιακό και πολιτικό χάσμα».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι διχάζεται η κοινωνία. Χρέος μου είναι να συνομιλώ με την κοινωνία και να αποφεύγω εντάσεις. Αν κάποιοι νομίζουν ότι η κοινωνία βρίσκεται στο 2011 και ονειρεύονται κίνημα νεοαγανακτισμένων είναι βαθιά νυχτωμένοι. Μπορείτε να ρωτήσετε τον ίδιο τον κ. Τσίπρα τι επιδιώκει με όλες αυτές τις προσωπικές επιθέσεις».

Νωρίτερα μάλιστα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στον πρόσφατο ανασχηματισμό και στο ναυάγιο της αρχικής επιλογής Αποστολάκη άφησε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα χωρίς να τον κατανομάσει.

«Θεωρώ ότι έχω εξαντλήσει την πρόθεσή μου να είμαι συναινετικός με ανθρώπους και χώρους που δεν έχουν διάθεση για συναίνεση. Με τους πολίτες θέλω συναίνεση.
Με ανθρώπους που ζητούσαν λίγες μέρες πριν αυτό που έκανα και μετά ασκούν κριτική δεν έχω κανένα λόγο να συζητάω για συναίνεση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας παρέπεμψε στην πολιτική του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο του 2015.

Δείτε επίσης: ΔΕΘ – Live η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Είναι πολύ αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες όταν θα ζητήσουμε εκ νέου την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού» συνέχισε και αναφερόμενος εν τάχει στα εκλογικά δικλήμματα του 2023, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «θα κριθεί η αξιοπιστία αυτής της κυβέρνησης με την αξιοπιστία της προηγούμενης κυβέρνησης».

Πρόσθεσε δε με νόημα: «Στο τέλος της τετραετίας θα συγκριθεί η επιλογή μιας παράταξης που λέει ότι θέλει να είναι αυτοδύναμη, με την επιλογή της άλλης παράταξης που δεν καταλαβαίνω ποια είναι, όταν μιλάει για προοδευτική διακυβέρνηση. Να κυβερνήσει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βαρουφάκη; Δεν νομίζω ότι οι Έλληνες θέλουν να επιστρέψουν στο 2015».

Μάλιστα οι αιχμές του κ. Μητσοτάκης δεν περιορίστηκαν εκεί, αλλά διαψεύδοντας σενάρια πρόωρων εκλογών είπε: «Θα ήθελα να μείνετε στις δικές μου διαβεβαιώσεις. Έχω μπλεχτεί με το τι ζητάει ο κ. Τσίπρας. Αυτό που ξέρω είναι ότι κατά κανόνα οι γαλοπούλες δεν βιάζονται για να έρθουν τα Χριστούγεννα».