Ζέρβας – Έτσι θα είναι το καινούργιο πρόσωπο της Θεσσαλονίκης

Στο καινούργιο πρόσωπο της Θεσσαλονίκης που διαμορφώνεται με τις αλλαγές σε έργα υποδομών και με την αναμόρφωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας στο περίπτερο του Οικονομικού Ταχυδρόμου στη ΔΕΘ.

Αναφερόμενος στη ΔΕΘ, ο κ. Ζέρβας, είπε χαρακτηριστικά: Πρέπει να δοκιμάζουμε καινούργιες φόρμες, να εξελισσόμαστε. Η ΔΕΘ όφειλε να αλλάξει, τόσο για το θέμα των υποδομών, της εικόνας και της αισθητικής όσο και της συλλειτουργίας της με την πόλη. Όταν σβήνουν τα φώτα δεν την πλησιάζει κανένας. Πέρα από εκθεσιακό κέντρο πρέπει να είναι και ανοιχτή στους πολίτες της Θεσσαλονίκης».

Όπως περιέγραψε, «το Βελίδειο φεύγει, θα μείνει ο πύργος του ΟΤΕ, θα υπάρχει κοινόχρηστος χώρος 70 στρεμμάτων, θα υπάρχει αλέα από την πλατεία της ΧΑΘ προς τα πάνω, και τα κτήρια που θα γίνουν, δηλαδή το συνεδριακό, το εκθεσιακό το Παλέ ντε σπορ θα μείνει αλλά χρειάζεται ανακαίνιση, θα κατασκευαστεί υπόγειο πάρκινγκ, ώστε η ΔΕΘ πλέον να είναι μια ανάσα για την πόλη».