Παναθηναϊκός – Ο παικταράς Βιτάλ, η φωτογραφία που τα λέει όλα και το Jogo Bonito

Όταν έχεις ποδοσφαιριστές που ξέρουν ποδόσφαιρο, γίνεσαι καλύτερος σαν προπονητής. Και σίγουρα πιο ευτυχισμένος. Η φωτογραφία του κειμένου είναι όλη η… ιστορία της πρεμιέρας του Παναθηναϊκού απέναντι στον Απόλλωνα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αγκαλιάζει τον Ματέους Βιτάλ. Είναι λίγα δευτερόλεπτα μετά το 2-0 του Παναθηναϊκού. Ένα γκολ που ξεκίνησε από τα μαγικά πόδια του… ζογκλέρ Βραζιλιάνου, ο οποίος έκανε τη Λεωφόρο να σηκωθεί στο πόδι και να τον χειροκροτήσει. Ναι, ετούτος εδώ ο ξανθομάλλης είναι ο νέος ήρωας των φίλων του Παναθηναϊκού. Δικαίως, αφού «συστήθηκε» στο κοινό με μια εμφάνιση που είχαμε χρόνια να δούμε από ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού.

Δαντελένιος. Με εκπληκτικές επαφές της μπάλας, με διασκελισμό, καταπληκτικός στο ένας εναντίον ενός. Αν όχι ο καλύτερος, ένας από τους καλύτερους μέσους που θα δούμε φέτος στο πρωτάθλημα. Από τα δικά του πόδια ξεκίνησαν και τα τρία πρώτα γκολ του Παναθηναϊκού. Δικαιώνοντας και όσα γράφαμε πριν από το παιχνίδι γι’ αυτόν.

Στο πρώτο σουτάρει μια… οβίδα, που αναγκάζει τον αντίπαλο τερματοφύλακα να χάσει την μπάλα από τα χέρια του για να έρθει ο Μαουρίσιο για το 1-0. Στο δεύτερο ξαπλώνει στο έδαφος δύο παίκτες πριν απλώσει υπέροχα το παιχνίδι στον Χουάνκαρ, που σέντραρε για το 2-0 του Καρλίτος.

Και στο τρίτο τα κάνει όλα. Πρώτα κλέβει την μπάλα από τον αντίπαλο και με τη μία παίζει κάθετα τον Καρλίτος και τον βγάζει τετ α τετ. Μαγεία. Η Λεωφόρος στο πόδι για το βραζιλιάνο παιχταρά, που έδειξε ένα μόνο δείγμα από τα… προσεχώς. Διότι όσο περισσότερο προσαρμόζεται στα δεδομένα, τόσο περισσότερα… γούστα θα βγάζει στο γήπεδο, ανεβάζοντας επίπεδο τον Παναθηναϊκό.

Όπως επίπεδο τον ανεβάζει και ο Ρούμπεν. Ο ισπανός χαφ είναι ο «εγκέφαλος» όλου του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού. Αθόρυβα μεν, αποτελεσματικά δε, ο Ρούμπεν αποτέλεσε το Α και το Ω του άξονα της ομάδας στην πρεμιέρα.

Έπαιρνε την πρώτη πάσα, μοίραζε με ασφάλεια το παιχνίδι, είχε τρεξίματα και κομβικές φάσεις που σταμάτησε τους αντιπάλους του. Ένας παίκτης με περισσότερες από 150 συμμετοχές στη LaLiga δε θα μπορούσε παρά να κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και ο Ρούμπεν δείχνει ικανός γι’ αυτό.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε στο νέο πρωτάθλημα με αισιοδοξία και τεράστια προοπτική. Και μάλιστα χωρίς να έχει ακόμα διαθέσιμο τον καλύτερο αμυντικό του (Σένκεφελντ), τον αρχηγό του (Κουρμπέλη), την πιο ακριβή του μεταγραφή (Παλάσιος).

Ξεκίνησε κάνοντας τον κόσμο του να… ανυπομονεί για την επόμενη φορά που θα πάει στο γήπεδο. Και ετούτο έπειτα από μια σεζόν που δεν ήθελε σχεδόν κανείς να βλέπει την ομάδα, μόνο χαμόγελα σκορπάει.