Συνεχίζονται οι άγριοι ξυλοδαρμοί πολιτών, αλλά και δημοσιογράφων, από τους Ταλιμπάν, οι οποίοι – κατά τα άλλα, επιχείρησαν αρχικά να δείξουν ένα άλλο, πιο διαλλακτικό πρόσωπο, όταν κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν.

Σε ογκώδη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Κανταχάρ, επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο, μόνο και μόνο επειδή πήρε συνέντευξη από… γυναίκα διαδηλώτρια!

Κόσμος συνέρευσε στους δρόμους της πόλης την Τρίτη, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη διαταγή προς 3.000 οικογένειες να εκκενώσουν ένα οικιστικό συγκρότημα στρατιωτικών.

Η Κανταχάρ κατοικείται κυρίως από οικογένειες απόστρατων στρατηγών των ενόπλων δυνάμεων και άλλων μελών των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας.

Οι οικογένειες, ορισμένες από τις οποίες ζούσαν στην περιοχή σχεδόν επί 30 χρόνια, είχαν προθεσμία τρεις ημέρες, προκειμένου να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Όσον αφορά το περιστατικό βίας κατά τη διαδήλωση, ο δημοσιογράφος του Millet Zagh Radio δέχτηκε επίθεση από μαχητή των Ταλιμπάν, ενόσω έπαιρνε συνέντευξη από γυναίκα, που διαμαρτυρόταν ύστερα από την εντολή της οργάνωσης να εγκαταλείψει το σπίτι της.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι ο δημοσιογράφος, θύμα της επίθεσης, μιλούσε με τη γυναίκα μπροστά στο σπίτι του κυβερνήτη της Κανταχάρ, όταν μαχητής των Ταλιμπάν ήρθε και τον χτύπησε.

Εξήγησε, ακόμη, ότι ο δημοσιογράφος είχε ζητήσει άδεια για να «γυρίσει» τη συνέντευξη, αίτημα που είχαν δεχτεί οι Ταλιμπάν, εγκλωβίστηκε όμως από μαχητές μόλις ξεκίνησε το βίντεο.

«Έβγαλε το κινητό του τηλέφωνο και ξεκίνησε τη βιντεοσκόπηση. Αμέσως, οι Ταλιμπάν του είπαν να σταματήσει. Εξακολουθούσε να τους λέει ότι είναι ρεπόρτερ και πως είχε λάβει άδεια για τη συγκεκριμένη συνέντευξη. Τον χτύπησαν και του φώναξαν ωστόσο: ‘Γιατί μιλάς σε γυναίκα;’», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Προηγούμενο άρθροΙταλία – Κυβερνητικά μέτρα για τον περιορισμό των αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα
Επόμενο άρθροΣίλβα – «Αυτή ήταν η προτεραιότητα μου»