Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που απαλλάσσεται από τα μέτρα για τον κοροναϊό έγινε η Δανία. Η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στη χώρα, Ελίνα Σταματίου μίλησε για το πώς τα κατάφερε.

Αυτή την στιγμή, οι Έλληνες που βρίσκονται στη χώρα των 5,8 εκατομμυρίων κατοίκων από 500-700 ίσως να ανέρχονται σε 4.000 και απολαμβάνουν την «απελευθέρωση από την πανδημία». Το πρώτο πράγμα που δήλωσε στην ΕΡΤ η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας είναι το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού αλλά και τα δωρεάν μοριακά τεστ που όλοι, ανεξαρτήτως εμβολιασμού, μπορούν να κάνουν όσο συχνά θέλουν.

Πόσοι έχουν εμβολιαστεί

Έχει εμβολιαστεί το 75,5% με την πρώτη δόση και με τη δεύτερη το 73,5%, ενώ μαζικά συμμετείχαν και οι νέοι από 18 ετών. «Έχουμε αισθανθεί ασφάλεια από την αρχή με τα τεστ γιατί αν και εμβολιασμένοι γνωρίζουμε ότι μπορούμε να γίνουμε φορείς ή να νοσήσουμε», είπε η κυρία Σταματίου.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων μεγαλώνει μαζί με τον αριθμό των rapid test αλλά αυτό δεν έχει σημασία αφού οι θάνατοι είναι πλέον ελάχιστοι και υπάρχουν ημέρες χωρίς να αναφερθεί απώλεια», επισημαίνει. Η 10η Σεπτεμβρίου, ημέρα άρσης των περιορισμών συνοδεύτηκε και από συναυλία με 50.000 άτομα.

Προηγούμενο άρθροΔημοπρασία της πιο ακριβής συλλογής έργων τέχνης – Αναμένεται να «πιάσει» τιμή ρεκόρ
Επόμενο άρθροΣάκκαρη – Στο Μεξικό θα πραγματοποιηθεί το WTA Finals