Για το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τους ανεμβολίαστους εφήβους 12-17 ετών, στους οποίους, αρχικά, δεν επιτρεπόταν – τουλάχιστον, βάσει του πρώτου ΦΕΚ – η είσοδος σε ένα κλειστό χώρο της εστίασης, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, «για να μπορούν να είναι με τους γονείς τους σε έναν κλειστό χώρο που είναι το απολύτως φυσιολογικό, και όχι να τρώνε οι γονείς μέσα και τα παιδιά έξω, θα πρέπει να έχουν rapid test 48ώρου. Είναι απολύτως σαφές και καθαρό».

Ο κ. Οικονόμου, μετά τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν για τις αρχικές προβλέψεις που περιλαμβάνονταν στο ΦΕΚ, διευκρίνισε πως «υπάρχει αυτή η πρόβλεψη για τα παιδιά 12-17 ετών, που ταυτόχρονα έχουν και τη δυνατότητα του εμβολίου, είτε γιατί δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, επειδή πρόσφατα ξεκίνησε η διαδικασία εμβολιασμού των εφήβων, είτε για τους οποιουσδήποτε άλλους λόγους».

Και υπογράμμισε πως «δεν είναι δυνατόν να χωρίζουμε τις οικογένειες, να θέλει μια οικογένεια να κάνει μια έξοδο, να πάει για φαγητό και τα παιδιά να μην μπορούν να την ακολουθήσουν. Γι’ αυτό, ακριβώς γι’ αυτή την κατηγορία, υπάρχει η πρόβλεψη να μπαίνει σε κλειστούς χώρους με rapid», όπως είπε.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει ότι μια έξοδος για καφέ μπορεί να κοστίσει σε έναν 16χρονο, «ούτε λίγο-ούτε πολύ 13 ευρώ», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε ότι «από την άλλη πλευρά, όμως, προστατεύονται και τα παιδιά, προκειμένου να είναι σίγουροι ότι είναι θωρακισμένοι απέναντι στην ασθένεια, και ο περίγυρος εκεί και, βεβαίως, πάντα υπάρχει η δυνατότητα του εμβολιασμού».

Προηγούμενο άρθροΓιουνγκ Μπόις – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Εισβολή οπαδού στον αγωνιστικό χώρο (vid)
Επόμενο άρθροΜίκης Θεοδωράκης: Δείτε το πατρικό του μεγάλου μουσικοσυνθέτη στον Γαλατά (Photos)