Πυρά ΚΚΕ κατά της κυβέρνησης για το «διαφαινόμενο κλείσιμo μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων»

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει το ΚΚΕ για το διαφαινόμενο κλείσιμο μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων και κάνει λόγο για άλλο ένα τραγικό αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής στο ζήτημα του εμβολιασμού.

Πρόσχημα το μικρό ενδιαφέρον του πληθυσμού

«Το διαφαινόμενο κλείσιμο μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων, με το πρόσχημα του “μικρού ενδιαφέροντος” του πληθυσμού, είναι άλλο ένα τραγικό αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης που μετέτρεψε ένα όπλο της επιστήμης σε μέσο εκβιασμού και διαίρεσης του λαού» επισημαίνει το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Η ανύπαρκτη εμβολιαστική εκστρατεία και η απουσία παρακολούθησης των εμβολιασμένων βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση και φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη διαμόρφωσης ενός ολοκληρωμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που με την αντίστοιχη στελέχωση, μπορεί να καλύψει τις εμβολιαστικές ανάγκες, την αναγκαία προσωποποιημένη ενημέρωση, την πραγματική επιδημιολογική επιτήρηση και πρόληψη».

Διεύρυνση του μοντέλου με την εμπλοκή ιδιωτών γιατρών

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον Ant1 άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για το κλείσιμο μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων. Ο κ. Πλεύρης σημείωσε πως στόχος του υπουργείου είναι η διεύρυνση του μοντέλου εμβολιασμού με την εμπλοκή ιδιωτών γιατρών.

«Όταν αρχίσει να λειτουργεί το σύστημα με τους ιδιώτες γιατρούς θα δούμε πως θα λειτουργήσουν τα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα» ενώ υπογράμμισε ότι «πάμε να διευρύνουμε το μοντέλο εμβολιασμού με την εμπλοκή των ιδιωτών γιατρών, τους οποίους πληρώνει το κράτος για τους εμβολιασμούς που θα πραγματοποιούν».