Παρουσία Μητσοτάκη η ορκωμοσία Βερόνικας και Εμέκα Αντετοκούνμπο

Στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Πρωθυπουργού, τελετή ορκωμοσίας της Βερόνικας Νκεμ Αντετοκούνμπο και του Εμέκα Αντετοκούνμπο, μητέρας και νεότερου αδελφού του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που πολιτογραφούνται τιμητικά Έλληνες πολίτες.

Μετέχουν της ελληνικής παιδείας

Η τελετή αυτή που έχει συμβολική αλλά και ουσιαστική πολιτική σημασία γίνεται στον απόηχο της θύελλας που έχει ξεσπάσει από προχτές το βράδυ για τον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο καθώς ο γαλάζιος βουλευτής στοχοποίησε νήπια μεταναστών μέσω αναπαραγωγής στα social media δημοσιεύματος που είχε τα ονόματά τους ως «σοκαριστικό κατάλογο».

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις αντιδράσεις των κομμάτων και των πολιτών και μετά από μια μέρα αφωνίας στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας αλλά και η Ντόρα Μπακογιάννη αποδοκίμασαν τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Μάλιστα η κα Μπακογιάννη αφού χαρακτήρισε ατόπημα πολιτικό και ηθικό τη ρατσιστικού περιεχομένου ενέργεια του κ. Μπογδάνου θύμισε ότι πριν από κάποια χρόνια, τρία παιδιά, τα αδέλφια Αντετοκούνμπο, πήραν την ελληνική παιδεία και έγιναν Έλληνες και μας έκαναν περήφανους σε όλο τον κόσμο.

«Οι άνθρωποι που έρχονται και μετέχουν της ημετέρας παιδείας γίνονται Έλληνες. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε και αυτός είναι και ο στόχος» είπε.