Ρωσία – Η Ελλάδα πρώτη στις προτιμήσεις των Ρώσων τουριστών για το φθινόπωρο

Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρος και Κροατία είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί στο εξωτερικό για τους Ρώσους τουρίστες, κατά την «βελούδινη τουριστική περίοδο», όπως ονομάζεται στη Ρωσία το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου. Αυτό προκύπτει από έρευνα της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της Ρωσίας «Rosgosstrakh», που δημοσιεύει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ.

Η ανάλυση των προτιμήσεων των πελατών έγινε με βάση τα συμβόλαια ταξιδιωτικής ασφάλισης, που αγοράστηκαν έως τώρα για τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο του 2021 και αναδεικνύουν την Ελλάδα δημοφιλέστερη όλων των χωρών, με 15,5% του συνολικού αριθμού ταξιδιωτικών ασφαλιστηρίων.

Ακολουθούν η Τουρκία (10,4%), η Κύπρος (5,6%), η Κροατία (4,4%) και η Ιταλία (3,2%). Πιο σπάνιοι, αλλά υπαρκτοί ταξιδιωτικοί προορισμοί είναι το Μαρόκο, η Σαουδική Αραβία, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Κούβα και η Κίνα.

«Παρόλο που η πανδημία εξακολουθεί να μην επιτρέπει στους πελάτες μας να ταξιδεύουν ενεργά στον κόσμο, τα ταξίδια σε ξένες χώρες, που απαιτούν ασφαλιστική κάλυψη για το εξωτερικό, εξακολουθούν να είναι αρκετά δημοφιλή στη βελούδινη εποχή», δήλωσε ο Ντμίτρι Λιτόφτσενκο, επικεφαλής τής διεύθυνσης ψηφιακής επιχειρηματικότητας του ρωσικού ασφαλιστικού κολοσσού, σχολιάζοντας τα δεδομένα της έρευνας.

Η Rosgosstrakh είναι μέλος του Ομίλου Otkritie Bank, διαθέτει περισσότερα από 1.600 γραφεία στη Ρωσία και απασχολεί περίπου 50 χιλιάδες υπαλλήλους και ασφαλιστικούς πράκτορες.