Σβεντ – «Είπα στον ατζέντη μου ότι ήθελα μόνο ΤΣΣΚΑ»

Ο Αλεξέι Σβεντ αποτέλεσε παρελθόν από την Χίμκι, μιας και τα οικονομικά προβλήματα της ρωσικής ομάδας την έχουν οδηγήσει στην δεύτερη εθνική κατηγορία της χώρας και εκτός Euroleague.

Το μέλλον του Ρώσου γκαρντ ήταν σε μια παλιά «γνωστή» του και συγκεκριμένα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η «ομάδα του στρατού» τον έκανε δικό της και ο Σβεντ μίλησε στο «basketnews» για το παρασκήνιο πίσω από την μετακίνησή του στην ομάδα του Ιτούδη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σβεντ:

Για τη μετακίνηση στην ΤΣΣΚΑ: «Μίλησα με τον ατζέντη μου και είπα ότι μία ομάδα που θέλω να πάω είναι η ΤΣΣΚΑ. Και δεν ήθελα να μιλήσω με άλλες ομάδες. Ξέρω ότι είχα προσφορές από άλλες ομάδες, αλλά είπα στον ατζέντη μου ότι δεν θέλω να πάω πουθενά, θέλω να είμαι εδώ».

Για τη θητεία του στην Ευρώπη: «Όταν έχεις τρεις συναλλαγές σε ένα χρόνο, σκέφτεσαι διάφορα. Μάλλον δεν μου άρεσε αυτό. Όταν υπογράφεις στην Ευρώπη για δύο χρόνια, ξέρεις ότι θα παίξεις εκεί για δύο χρόνια. Αλλά αν υπογράψεις στο ΝΒΑ για δύο χρόνια, μπορείς να παίξεις για 6-7 ομάδες. Είναι πραγματικά δύσκολο. Δεν είμαι ένας τύπος που θέλει να κάθεται στον πάγκο και να βλέπει να παίζουν άλλα παιδιά. Θέλω να παίξω».