Ελ Αραμπί ο… killer – Όλα τα σπουδαία ευρωπαϊκά του γκολ

Σέντρα Καμαρά, κεφαλιά Ελ Αραμπί και 1-0 ο Ολυμπιακός. Πόσες φορές ακόμα; Ακόμη μια φορά ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί σκόραρε με τη φανέλα του Ολυμπιακού, καθώς με το δικό του γκολ οι Ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ απέναντι στην Αντβέρπ, στη μεγάλη νίκη της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

Ο μαροκινός επιθετικός φώναξε και πάλι «παρών» και έδειξε ξανά πως στην Ελλάδα απλώς δεν συγκρίνεται με κάποιο άλλον σέντερ φορ. Διότι αυτό αποδεικνύουν τα νούμερά του και κυρίως οι εμφανίσεις του στα παιχνίδια της Ευρώπης, όπου το επίπεδο είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό της Super League.

Ο Ελ Αραμπί είναι ο ορισμός της παροιμίας «σαν το παλιό κρασί», καθώς όσο και να περνάνε τα χρόνια, αποδεικνύει πως η ηλικία για εκείνον είναι ένας απλός αριθμός.

Οι δικοί του αριθμοί, ωστόσο, δεν είναι και τόσο απλοί. Ο μαροκινός επιθετικός έχει νούμερα που τρομάζουν.

Από το καλοκαίρι του 2019, που ήρθε στον Ολυμπιακό, ο Ελ Αραμπί έχει φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα 107 φορές σε όλες τις διοργανώσεις. Οι αριθμοί του; Μυθικοί.

Σε αυτές τις 107 συμμετοχές ο 34χρονος πλέον φορ έχει καταφέρει να σκοράρει 58 γκολ και να «σερβίρει» ακόμα 15 στους συμπαίκτες του. Τα στατιστικά του δείχνουν πως με τον Ολυμπιακό έχει ένα γκολ ή μία ασίστ ανά 100 λεπτά συμμετοχής. Σχεδόν ένα γκολ ή μία ασίστ ανά παιχνίδι. Νούμερα που μόνο στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα βλέπει κάποιος στις ημέρες μας.

Και μπορεί στη Super League ο Ελ Αραμπί να κάνει ομολογουμένως… πλάκα, ωστόσο και στην Ευρώπη ο μαροκινός killer δείχνει τις ικανότητές του και τις σπάνιες επιθετικές του αρετές, κάτι το οποίο επαληθεύτηκε και κόντρα στην Αντβέρπ.

Σε 11 αναμετρήσεις που έχει δώσει στους ομίλους του Champions League με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο Ελ Αραμπί έχει σκοράρει συνολικά 3 φορές, ενώ παράλληλα έχει βάλει ακόμη 4 γκολ στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μάλιστα, το ένα του γκολ στους ομίλους ήταν εκείνο το πέναλτι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα στο 87ο λεπτό, με το οποίο οι Πειραιώτες πήραν την πρόκριση για τα νοκ άουτ του Europa League, ενώ τα άλλα δύο ήταν απέναντι στην Μπάγερν και την Τότεναμ.

Και στο Europa League ο Ελ Αραμπί έχει δείξει την κλάση του. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το ιστορικό γκολ στο «Έμιρεϊτς», με το οποίο οι Ερυθρόλευκοι σόκαραν την Ευρώπη και προκρίθηκαν απέναντι στην Άρσεναλ χάρη στο γκολ του μαροκινού φορ;

Με το χθεσινό του τέρμα απέναντι στους Βέλγους ο 34χρονος φορ έφθασε τα 6 γκολ στο Europa σε 9 αγώνες με τη φανέλα του Ολυμπιακού, κάτι το οποίο δημοσίευσε και ο επίσημος λογαριασμός της διοργάνωσης στο instagram.

View this post on Instagram

A post shared by UEFA Europa League (@europaleague)

Συνολικά, λοιπόν, σε 30 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη, ο Ελ Αραμπί έχει καταφέρει να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα 14 φορές, που αντιστοιχεί σε κάτι παραπάνω από ένα γκολ ανά δύο παιχνίδια.

Ένα ακόμα στατιστικό που δείχνει πως ο 34χρονος φορ είναι σε άλλο επίπεδο. Ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που έχουν περάσει από τα ελληνικά γήπεδα τα τελευταία 20 χρόνια, εάν όχι ο καλύτερος.