Άρης – Ο Μάντζιος πρέπει να βρει λύσεις

Το χειρότερο για τον Άρη στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος είναι ότι έχασε βαθμούς από δυο ομάδες που ήταν κατώτερες από αυτόν στον αγωνιστικό χώρο.

Με βάση την απόδοση των ομάδων στα δύο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, οι Κιτρινόμαυροι θα έπρεπε να έχουν σήμερα βαθμολογική συγκομιδή έξι βαθμών. Αυτό είναι που κάνει ακόμα χειρότερες τις δυο «γκέλες».

Στο παιχνίδι με τον Ιωνικό στη Νίκαια, για παράδειγμα, οι Κιτρινόμαυροι έχασαν από έναν αντίπαλο που έπαιζε συνεχώς άμυνα, ήταν «ταμπουρωμένος» πίσω και δημιούργησε μια ευκαιρία, τη φάση του γκολ που σωστά ακυρώθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Γιατί και το γκολ προήλθε από την ικανότητα του Αοσμάν, σε συνδυασμό με μια αρκετά μεγάλη δόση τύχης.

Φυσικά και ο Άρης δεν ήταν καλός. Δεν ήταν καν μέτριος. Απλώς δεν ήταν χειρότερος από τον αντίπαλό του, ούτε από τον ΟΦΗ στην πρώτη αγωνιστική. Όταν, όμως, δίνεις δικαιώματα, είναι λογικό ο αντίπαλος να το εκμεταλλευτεί.

Όσο ο Άρης είναι προβλέψιμος, όσο η ανάπτυξή του είναι μονοδιάστατη, τόσο αυτόν τον τρόπο θα επιλέγουν οι περισσότερες ομάδες για να τον αντιμετωπίσουν.

Αν, λοιπόν, δεν διορθώσει αμέσως το συγκεκριμένο κομμάτι, αν δε βρει λύσεις, θα χάσει και άλλους βαθμούς από ομάδες που θα παίζουν «ταμπούρι», για να πάρουν το βαθμό και όπου βγει. Όπως βγήκε στη Νίκαια για τον Ιωνικό.

Αυτό, λοιπόν, που φαίνεται ότι πρέπει να κάνει ο Άρης είναι να δουλέψει ακόμα περισσότερο πάνω στο πώς θα «σπάσει» τις κλειστές άμυνες. Αυτό, άλλωστε, ήταν κάτι που θα έπρεπε να το περιμένει. Ποιος θα παίξει ανοιχτά κόντρα στον Άρη, για να χάνει 3-0 από το ημίχρονο;

Παρά το «κράξιμο» που τρώει από χθες το βράδυ, καθώς πάντα ο προπονητής είναι αυτός που πρώτος τα «ακούει», ο Μάντζιος το πάλεψε χθες, και οι αλλαγές που έκανε ήταν στην πλειονότητά τους σωστές.

Ίσως να άργησε, ίσως και αυτό το 4-4-2 θα μπορούσε να το δοκιμάσει και νωρίτερα. Ό,τι και να λέμε τώρα βέβαια, μετά το παιχνίδι είναι όλα εκ του ασφαλούς. Όλα εξάλλου κρίνονται εκ του αποτελέσματος, αυτό είναι που μετράει, αυτό είναι που έχει σημασία.

Είναι λογικό να υπάρχει πρόβλημα ομοιογένειας σε μια ομάδα με επτά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα. Αυτό, όμως, δεν αποτελεί δικαιολογία για μια ομάδα με τέτοια ποιότητα. Δεν μπορεί να κάνει μόνο τρεις κλασσικές ευκαιρίες σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο. Ο Άρης πρέπει να βελτιωθεί αμέσως. Ο Άκης Μάντζιος πρέπει να βρει λύσεις.