Εμβόλιο – Δικαστική απόφαση-βόμβα στον Καναδά – «Ναι» στον εμβολιασμό παιδιού κόντρα στην άρνηση του πατέρα

Στα δικαστήρια έφτασε η υπόθεση ενός 12χρονου παιδιού στον Καναδά, οι γονείς του οποίου διαφωνούσαν για το αν πρέπει ή όχι να εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με την απόφαση-σταθμό του δικαστηρίου, οι αντιρρήσεις του πατέρα του παιδιού δεν έγιναν δεκτές και έτσι ο ανήλικος θα προχωρήσει στο εμβόλιο. Όπως, εξάλλου, επιθυμούσε τόσο ο ίδιος, όσο και η μητέρα του.

Η διαμάχη μεταξύ των γονέων ξέσπασε, όταν ο πατέρας του παιδιού εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος στον εμβολιασμό του, την ώρα που η μητέρα του αλλά και ο ανήλικος δήλωναν υπέρμαχοι.

Σύμφωνα με την υπόθεση που έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μόντρεαλ, ο πατέρας ισχυρίστηκε πως ήταν αντίθετος με τον εμβολιασμό επειδή, όπως υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου, το εμβόλιο «είναι σε πειραματικό στάδιο» και έχει προκαλέσει «σημαντικές παρενέργειες».

Υποστήριξε επίσης ότι η κατάσταση του 12χρονου γιου του, δεν του επέτρεπε να λάβει το εμβόλιο, επειδή είναι υπέρβαρος και είχε προηγούμενη αλλεργική αντίδραση στην πενικιλίνη, όταν ήταν μικρότερος.

Τελικά, τo Ανώτερο Δικαστήριο του Μόντρεαλ έλυσε τη διαφωνία των δύο γονέων, για το αν θα εμβολιασθεί κατά του κοροναϊού Covid-19 το 12χρονο παιδί τους.

Να σημειωθεί ότι ο παιδίατρος της οικογένειας κατέθεσε στο δικαστήριο ότι δεν είδε καμία αντένδειξη για το εμβόλιο στην περίπτωση του παιδιού και ότι είχε συστήσει το εμβόλιο σε όλους τους ασθενείς του.

Ο ίδιος ο 12χρονος, άλλωστε, ήθελε να εμβολιαστεί για να μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο και να δει τους παππούδες του, όπως αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα της υπόθεσης.

Η δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου διαπίστωσε ότι ο πατέρας δεν κατάφερε να την πείσει, ότι η ιατρική κατάσταση του παιδιού θα έπρεπε να τον εμποδίσει να λάβει το εμβόλιο. Ο πατέρας δεν κατάφερε να την πείσει, επίσης, για τη σοβαρότητα των ισχυρισμών και των φόβων του.

Με βάση τις συστάσεις του τμήματος δημόσιας υγείας του Κεμπέκ, τη γνώμη του παιδίατρου του παιδιού και το συμφέρον του παιδιού, το δικαστήριο εξουσιοδότησε τη μητέρα να εμβολιάσει το παιδί της, χωρίς την άδεια του πατέρα.