Σάβιτς – «Μεγάλη απώλεια για το παγκόσμιο μπάσκετ ο Ίβκοβιτς»

Το παγκόσμιο μπάσκετ προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από τον θάνατο του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο Θρύλος του αθλήματος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη σε ηλικία 78 ετών και σκόρπισε θλίψη στους φίλους της πορτοκαλί «θεάς».

Ο Ζόραν Σάβιτς, νυν General Manager της Παρτίζαν, μίλησε στο Mozzart Sport για τον «Ντούντα», χαρακτηρίζοντας την απώλειά του ως ανυπολόγιστη για το παγκόσμιο μπάσκετ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την εθνική Σερβίας: «Παραλίγο να καλέσει στην Εθνική, ενώ αγωνιζόμουν στη 2η κατηγορία. Ένα χρόνο αργότερα, κερδίσαμε το χρυσό στο παγκόσμιο. Η απώλειά του είναι ανυπολόγιστη για το παγκόσμιο μπάσκετ».

Για το ταλέντο του Ίβκοβιτς: «Είχε μία επιπρόσθετη αξία, πέρα από τις πολλούς τίτλους του, την αίσθηση να εντοπίζει το ταλέντο, να δίνει κουράγιο και ευκαιρίες, όχι σε τοπικό επίπεδο, αλλά στο υψηλότερο, κάτι που επιβεβαιώνουν τα μεγάλα ονόματα που έκαναν το πρώτο γιγαντιαίο βήμα με αυτόν στον πάγκο».

Για το πως ήταν εκτός παρκέ: «Ο Ντούντα ήταν ο πιο δυνατός στις πιο δύσκολες καταστάσεις, ξεπερνούσε τα πάντα με φανταστικό στυλ και χάρη».