Στο Ηράκλειο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την 78η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βιάννου

Την πρώτη επίσημη επίσκεψή της, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πραγματοποιεί η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Ηράκλειο, με αφορμή τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 78η επέτειο του  Ολοκαυτώματος της Βιάννου.

Η κυρία Σακελλαροπούλου έφτασε στο Ηράκλειο αργά το μεσημέρι, όπου την υποδέχθηκαν τοπικοί αυτοδιοικητικοί φορείς και πρώτος σταθμός της ήταν η Βικελαία Δημοτική βιβλιοθήκη στο κέντρου του Ηρακλείου.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε στο κτίριο της βιβλιοθήκης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γρηγόρης Πασπάτης και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη, ενώ στη ξενάγηση συμμετείχε και ο διευθυντής της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Δημήτρης Σάββας.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις συλλογές και τη διαδικασία συντήρησης των παλαιτύπων και αρχετύπων που διαθέτει η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Αμέσως μετά, η ΠτΔ επισκέφθηκε το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, όπου ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο της Εταιρείας Κρητικών Ιστορικών Μελετών, Αλέξη Καλοκαιρινό,  τον διευθυντή του Ιστορικού Μουσείου, Αγησίλαο Καλουτσάκη και την επιμελήτρια της Λαογραφικής Συλλογής του Μουσείου, Αγγελική Μπαλτατζή.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης της κυρίας Σακελλαροπούλου στο Ηράκλειο, είναι ο πρότυπος παραδοσιακός οικισμός των Αρχανών, όπου θα ξεναγηθεί στον Γυναικείο Συνεταιρισμό «Αρχανών Γεύσεις», που παρασκευάζει παραδοσιακά προϊόντα, ενώ αμέσως μετά θα επισκεφθεί την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Αρετούσα», η οποία ειδικεύεται στην υφαντική.

Με την ολοκλήρωσρη της επίσκεψής  της στις Αρχάνες, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθήσει σε δείπνο προς τιμήν της από το δήμαρχο Ηρακλείου, ενώ το πρωί της Κυριακής θα παραστεί στην επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό των Αγίων Πάντων και στην τελετή στο μνημείο των θυμάτων του Ολοκαυτώματος στην περιοχή Σελί Αμιρών της Βιάννου. Ακολούθως, σε ειδική τελετή, θα ανακηρυχθεί επίτιμη δημότης Βιάννου.