Κοροναϊός – Πού εντοπίζονται τα 1.305 κρούσματα – Δείτε αναλυτικά τον χάρτη της διασποράς

Χαμηλότερος είναι ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 1.305 νέες μολύνσεις. Ωστόσο ο αριθμός των θανάτων (33) και των διασωληνωμένων (348) παραμένει υψηλός.

Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων, ωστόσο με πολύ μικρό αριθμό μολύνσεων. Την ίδια στιγμή, «πονοκέφαλο» στους ειδικούς προκαλούν αρκετές ακόμα περιοχές της Ελλάδας.

Για ακόμα μια μέρα η Αττική δίνει πολύ λιγότερα από το ένα τρίτο των κρουσμάτων του κοροναϊού, με το Λεκανοπέδιο να συγκεντρώνει σήμερα μόλις 230 μολύνσεις, ωστόσο έντονη ανησυχία προκαλεί η Θεσσαλονίκη, στην οποία σε αντίθεση με την Αττική τα κρούσματα παραμένουν ιδιαίτερα ψηλά, αφού σήμερα «δίνει» 226, πλησιάζοντας την Αττική.

Αρκετά κρούσματα για ακόμα μια μέρα «δίνει» η Κρήτη, με τις μολύνσεις ωστόσο να πέφτουν μέρα με τη μέρα. Συγκεκριμένα, το Ηράκλειο «δίνει» 28 κρούσματα, τα Χανιά 14 και το Ρέθυμνο 9.

Ακόμα, 26 κρούσματα καταγράφει η Ημαθία, 51 η Λάρισα, 30 η Ξάνθη, 26 η Καβάλα, 50 η Αχαΐα, 27 η Πέλλα, 26 η Πιερία, 28 η Χαλκιδική, 32 η Ρόδος, 25 η Κέρκυρα και 24 η Κορινθία

Δείτε τον χάρτη της διασποράς

Γεωγραφική διασπορά:

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.