Ολυμπιακός – Απίστευτο αυτό που έχει κάνει ο Τόμας Βατσλίκ

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε χθες το βράδυ ο Ολυμπιακός, με τον Τόμας Βατσλίκ να είναι από τους πρωταγωνιστές των Πειραιωτών στο 2-1 επί της Λαμίας.

Ο Τσέχος τερματοφύλακας έκανε σπουδαίες επεμβάσεις και βοήθησε την ομάδα του να πάρει το διπλό στο «Αθανάσιος Διάκος», για την δεύτερη αγωνιστική της Superleague. Ο έμπειρος άσος, ο οποίος το καλοκαίρι είχε αναδειχθεί από την Equipe ως ο κορυφαίος τερματοφύλακας του Euro 2020, έκανε μεγάλες αποκρούσεις, με αποκορύφωμα τη φάση του 10ου λεπτού, όταν έπεσε και έδιωξε την κεφαλιά που έκανε ο Τιρόνε. Εκτός από τις αποκρούσεις, ο Βατσλίκ είχε συνεισφορά και στο χτίσιμο των επιθέσεων του Ολυμπιακού, με τον Τσέχο μάλιστα να έχει 100% ποσοστό επιτυχίας στις πάσες του. Το ίδιο ποσοστό επιτυχίας είχε και στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο!

Στα δύο παιχνίδια που έχουν δώσει οι Ερυθρόλευκοι είχε 8/8 μακριές μπαλιές και 21/21 κοντινές! Συγκεκριμένα, στο ματς της πρεμιέρας με την ομάδα του Περιστερίου είχε 3/3 μακρινές και 17/17 κοντινές, ενώ στον αγώνα με την Λαμία είχε 5/5 μακρινές και 4/4 κοντινές. Απόλυτη ευστοχία είχε στις πάσες που έδωσε και στο εντός έδρας παιχνίδι με την Σλόβαν, στο ντεμπούτο του με τα χρώματα της ομάδας του μεγάλου λιμανιού. Με τους Σλοβάκους είχε 4/4 μακρινές μπαλιές και 16/16 κοντινές. Ανάλογα ποσοστά έχει και στην εθνική ομάδα της Τσεχίας και μάλιστα σε παιχνίδια επιπέδου Euro.

Την τελευταία εξαετία, αρχικά στη Βασιλεία και στη συνέχεια στη Σεβίλλη, το ποσοστό στις εύστοχες πάσες του ξεπερνούσε το 60%, με αποκορύφωμα τη σεζόν 2016/2017, όταν είχε 70.9% με την ελβετική ομάδα. Πιο αναλυτικά, με τη φανέλα της Βασιλείας το 2015/2016 είχε 69.9%, την επόμενη σεζόν όπως προαναφέραμε 70.9%, το 2017/2018 είχε 63.5% και την σεζόν 2018/2019 είχε 62%. Στην πρώτη του χρονιά στην Ισπανία με τα χρώματα της Σεβίλλης είχε 69%, ενώ τη δεύτερη είχε 69.6%. Ποσοστά που θα ζήλευαν πολλοί μέσοι, με τον Τσέχο να αποδεικνύει ότι είναι πολύ καλός και με την μπάλα στα πόδια.

Ο έμπειρος τερματοφύλακας είναι εξαιρετικός στις μεταβιβάσεις και βοηθάει την ομάδα του στο χτίσιμο των επιθέσεων. Ένα ακόμα στοιχείο που κάνει τον Πέδρο Μαρτίνς να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να χαμογελούν…