«Τρίτος κορυφαίος ξένος όλων των εποχών ο Αντετοκούνμπο»

Με αποθεωτικά λόγια μίλησε η γνωστή αμερικάνικη ιστοσελίδα «Clutchpoints» για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον οποίο και κατατάσσει σε σχετική της λίστα ως τον τρίτο κορυφαίο ξένο που έχει αγωνιστεί ποτέ στο ΝΒΑ!

Οι μοναδικοί παίκτες που ξεπερνούν τον «Greek Freak» είναι ο Χακίμ Ολάζουον (Νο.1), που θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους σέντερ όλων των εποχών, ενώ η δεύτερη θέση ανήκει στον Ντιρκ Νοβίτσκι.

«Η πορεία του στο πρωτάθλημα τον ανέβασε αρκετές βαθμίδες, αλλά ο Αντετοκούνμπο έχει ακόμα δρόμο να διανύσει, όσον αφορά προς τους κορυφαίους αριθμούς όλων των εποχών. Με βάση την τρέχουσα πορεία του (δύο φορές MVP, αμυντικός παίκτης της χρονιάς, ένα πρωτάθλημα, MVP τελικών, 5x All-Star, 5x All-NBA, 4x All-Defense, όλα πριν από τα 27α γενέθλιά του), θα πρέπει να ξεπεράσει αυτούς που είναι μπροστά τελικά αν μπορεί να διατηρήσει αυτό το επίπεδο μεγαλείου, αλλά η μακροζωία δεν είναι δεδομένη για κανέναν στο ΝΒΑ.

Το ερώτημα αν μπορεί να είναι Νο 1 επιλογή σε ομάδα πρωταθλήματος απαντήθηκε καταφατικά την περασμένη σεζόν, αρκεί να έχει γύρω του σουτέρ και χειριστές μπάλας. Ωστόσο, εάν θέλει πραγματικά να παρατείνει την καριέρα του, όταν δεν θα είναι όσο αθλητικός είναι τώρα, είναι ακόμα απαραίτητο ένα καλό τζαμπ σουτ. Ο παίκτης ακριβώς μπροστά του σε αυτή τη λίστα έχτισε μια κληρονομιά 20 ετών από αυτό», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα και καταλήγει:

«Αν ο Αντετοκούνμπο δεν κατακτήσει ακόμη δύο ή τρεις τίτλους τα επόμενα χρόνια, κάτι που δεν είναι ακατόρθωτο, θα πρέπει να παραμείνει αποτελεσματικός για σχεδόν δύο δεκαετίες, για να ελπίζει ότι θα περάσει αυτούς τους δύο τελευταίους διεθνείς θρύλους».