BODY WORLDS : Η μοναδική έκθεση πραγματικών ανθρωπίνων σωμάτων στην Αθήνα

Η συναρπαστική έκθεση BODY WORLDS πρωτοεμφανίστηκε στο Τόκιο, προσελκύοντας περισσότερους από 50 εκατομμύρια επισκέπτες από 90 πόλεις της Ασίας, της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αφρικής.

Από τις 24.9.2021- 9.1.2022 θα φιλοξενείται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (bodyworlds.gr/). Όσοι αποφασίσουν να την επισκεφθούν,  θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν για τη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος και παράλληλα να αναθεωρήσουν τον μέχρι πρότινος τρόπο ζωής τους.

Αποστολή της έκθεσης

Ο πρωταρχικός στόχος των δημιουργών της έκθεσης, Δρ. Angelina Whalley και Δρ. Gunther von Hagens, είναι η πρόληψη και η περίθαλψη της ανθρώπινης υγείας. Οι εκθέσεις BODY WORLDS σχεδιάστηκαν για να εκπαιδεύσουν το κοινό σχετικά με τις εσωτερικές λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος και να δείξουν τις επιπτώσεις του υγιούς αλλά και ανθυγιεινού τρόπου ζωής.  Σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, θέλουν να βάλουν σε σκέψεις το κοινό σχετικά με τα όρια του σώματος αλλά και με την ευθραυστότητά του. Έτσι ο καθένας θα αντιληφθεί την αξία του και την ανάγκη να το προστατεύσει, αναθεωρώντας το νόημα της ζωής.

Τι μπορείτε να δείτε

Κάθε έκθεση BODY WORLDS περιέχει πραγματικά ανθρώπινα δείγματα, συμπεριλαμβανομένων ολόκληρων πλαστινοποιημένων συναρπαστικών σωμάτων, καθώς και μεμονωμένα όργανα, διαμορφώσεις οργάνων, αιμοφόρα αγγεία και διαφανείς φέτες σώματος. Η πλαστινοποίηση είναι μια διαδικασία για τη συντήρηση του σώματος για εκπαιδευτικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς-με τον πιο λεπτομερή τρόπο που ποτέ υπήρξε.

Παρέχει ευρεία εικόνα για την ανατομία και τη φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος. Εκτός από τις λειτουργίες των οργάνων, οι κοινές ασθένειες περιγράφονται με εύκολο τρόπο, συγκρίνοντας υγιή και προσβεβλημένα όργανα. Έτσι ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να κάνει ένα μοναδικό ταξίδι κάτω από το δέρμα.

Παράλληλα δείχνουν τον μακροπρόθεσμο αντίκτυπο ασθενειών και εθισμών, όπως η κατανάλωση καπνού ή αλκοόλ και καταδεικνύουν τον μηχανικό τρόπο λειτουργίας των τεχνητών αρθρώσεων γόνατος ή ισχίου. Μεμονωμένα δείγματα χρησιμοποιούνται για τη σύγκριση υγιών και ασθενών οργάνων, δηλαδή ενός υγιούς πνεύμονα με αυτόν του καπνιστή, για να τονιστεί η σημασία ενός υγιούς τρόπου ζωής. Τα πλαστινοποιημένα σώματα, με εικόνα ζωντανών οργανισμών, απεικονίζουν τις θέσεις αυτών των οργάνων μέσα στο ανθρώπινο σώμα.

Πληροφορίες έκθεσης

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ (Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού) bodyworlds.gr/

Πειραιώς 254, Ταύρος

T: 21 22 54 5000

Περίοδος έκθεσης 24/9/21 με 9/1/22

Ώρες λειτουργίας καθημερινά 10:00 – 20:00