Θεσσαλονίκη – «Είδα στα μάτια του, το παιδί μου» – Συγκλονίζει η περιγραφή της γυναίκας που βρήκε τον 4χρονο

«Είδα στα μάτια του παιδιού το παιδί μου. Δε θέλω να σκέφτομαι τι θα μπορούσε να είχε συμβεί. Τον έβλεπαν κι άλλοι, αλλά δεν έκαναν τίποτα».

Η κ. Ελευθερία έκανε το αυτονόητο. Είναι η γυναίκα που εντόπισε το 4χρονο αγόρι που περιπλανιόταν μόνο του στον Εύοσμο, έχοντας φύγει από το νηπιαγωγείο του, χωρίς να γίνει αντιληπτός.

«Περπατούσε στον δρόμο. Φανταστείτε έναν 4χρονο τι κίνδυνοι υπάρχουν. Τα είχε χαμένα».

Το βρήκε και το έσωσε

Το μικρό αγοράκι τριγυρνούσε για αρκετά λεπτά στους δρόμους κοντά στο 24ο νηπιαγωγείο, μέχρι που η γυναίκα που περνούσε τυχαία από το σημείο αναρωτήθηκε γιατί ένα τόσο μικρό παιδάκι κυκλοφορεί μόνο του.

«Πήγα το παιδί μου στο σχολείο, το είδα μόνο του και αναρωτήθηκα τι έχει γίνει. Δεν είμαι από τη γειτονιά, δεν το ήξερα, σκέφτηκα να καλέσω την αστυνομία».

Το πρώτο πράγμα που προσπάθησε να κάνει η κ. Ελευθερία, είναι να φροντίσει το παιδί να μην πανικοβληθεί και να παραμείνει μαζί της, έως ότου έρθει η αστυνομία.

«Το μόνο που μου ζήτησε ήταν το αγαπημένο του παιδικό. Του το έβαλα στο κινητό μου. Ευτυχώς που ήταν και ο μεγάλος μου γιος μαζί μου, γιατί αλλιώς το παιδί πήγε να μου φύγει μια δυο φορές».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας που εντόπισε και έσωσε το 4χρονο αγοράκι, περαστικοί το αναγνώρισαν και κατάλαβαν αμέσως ότι με κάποιον τρόπο είχε φύγει από το σχολείο του, ολομόναχος.

«Περαστικοί είδαν το παιδάκι, το αναγνώρισαν και ειδοποίησαν το νηπιαγωγείο. Όταν ήρθαν οι αστυνομικοί ήρθε και η νηπιαγωγός».

Έμεινε ξεκλείδωτη η πόρτα

Δάσκαλοι και γονείς του σχολείου είναι ανάστατοι, προσπαθώντας να βρουν μια εξήγηση για το πώς το παιδί βγήκε από το σχολείο, χωρίς κάποιος να το αντιληφθεί, ενώ η μητέρα του ισχυρίζεται ότι οι δάσκαλοι άργησαν πολύ να καταλάβουν ότι ο γιος της έλειπε από την τάξη.

«Δεν μπορώ να μην κατηγορήσω το γεγονός ότι χάθηκε το παιδί μου. Κι ότι με πήρε η αστυνομία τηλέφωνο ότι βρήκανε το παιδί μου Ενώ εγώ ξέρω ότι το παιδί μου το έχω αφήσει στο σχολείο του».

Το παιδί βρίσκεται πλέον στην αγκαλιά της μητέρας του, η οποία αδυνατεί να δικαιολογήσει τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι ψάχνουν ακόμα να βρουν ποιος άφησε ξεκλείδωτη την πόρτα του σχολείου.

Νέο περαστικό στη Λαμία

Νέο περιστατικό «χαμένων» μαθητριών σημειώθηκε στη Λαμία.

Σύμφωνα με συγγενή δύο 5χρονων κοριτσιών που τοποθετήθηκαν σε λάθος λεωφορείο με αποτέλεσμα να τις ψάχνει η οικογένειά τους, οι μαθήτριες «εξαιτίας του τροχονόμου και των δασκάλων, μπήκαν σε λάθος λεωφορείο».

«Το λάθος έγινε στο σχολείο και μας είπαν ότι μπερδεύτηκαν τα μικρά», λέει η θεία των κοριτσιών, με την περιπέτεια να λήγει αίσια, αφού οι μικρές μαθήτριες επέστρεψαν ασφαλείς στο σπίτι τους.