Πλεύρης για Θεσσαλονίκη – Δεν υπάρχει θέμα μέτρων και lockdown – Πού «χτύπησε» καμπανάκι

Σε κατάσταση συναγερμού  βρίσκονται οι ειδικοί αλλά και η κυβέρνηση με την επιδημιολογική κατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα, καθώς η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη σε συνδυασμό με την αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνουν σήμερα για επαφές με τις υγειονομικές αρχές ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Μαζί τους θα είναι και ο ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει σειρά συναντήσεων με τους διοκητές των Υγειονομικών Περιφερειών και νοσοκομείων, καθώς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ωστόσο, ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο Blue Sky είπε για τη Θεσσαλονίκη ότι «δεν υπάρχει θέμα ανακοίνωση μέτρων, δεν υπάρχει θέμα lockdown. Δεν υπάρχει θέμα λήψης μέτρων, είμαστε σε φάση προληπτική».

Εξήγησε, μάλιστα, ότι «ανεβαίνουμε από νωρίς επάνω, θα πάω και στην Κοζάνη, έχουμε μια κατάσταση ενώ όλη η άλλη περιφέρεια βρίσκεται σε κατάσταση επιπεδοποίησης ή κάμψης του κύματος, υπάρχουν περιοχές στη δυτική Μακεδονία που δεν ακολουθούν την πορεία της υπόλοιπης χώρας». Πρόσθεσε, δε, ότι «θα συζητήσουμε την εντατικοποίηση των ελέγχων των μέτρων αλλά και την αύξηση των εμβολιασμών» συμπληρώνοντας σε ερώτηση για τους εορτασμούς του Αγίου Δημητρίου ότι «οι οποιεσδήποτε δράσεις πρέπει να γίνονται με προσοχή γιατί η πανδημία είναι εδώ».