Κοροναϊός – Καμπανάκι ειδικών για τη διασπορά στα σχολεία – Έκλεισαν τα πρώτα τμήματα

Πριν καλά καλά χτυπήσει το κουδούνι, τα λουκέτα στα σχολεία έκαναν την εμφάνισή τους.

Η Θεσσαλονίκη, που είναι στο κόκκινο, είδε να κλείνουν 2 τμήματα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης Συκεών. Μέσα σε μόλις τρεις μέρες από το πρώτο κρούσμα, το 17% όλων των παιδιών του σχολείου ήταν θετικό.

Όπως είπε στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο Σταύρος Θολιώτης, διευθυντής 10ου δημοτικού Νεάπολης Συκεών, το απόγευμα της Παρασκευής ενημερώθηκε το σχολείο για κρούσμα κοροναϊού.

«Τη Δευτέρα το πρωί ήρθε η εταιρεία απολύμανσης, έκανε απολύμανση σε όλο το σχολείο και μετά μπήκαν τα παιδιά».

Ο κ. Θολιώτης τόνισε ότι όλα τα προστατευτικά μέτρα κατά της πανδημίας τηρούνται κατά γράμμα.

Ο φόβος έχει κυριεύσει τους γονείς που νιώθουν πως επόμενα να κολλήσουν είναι τα παιδιά τους. Απέναντί τους μία άλλη μητέρα. Τα παιδιά της κόλλησαν όπως και όλη η οικογένεια και δηλώνουν ευτυχείς για αυτή την εξέλιξη επειδή δε θα κάνουν το εμβόλιο.

«Χαίρομαι που κολλήσαμε, για να μην κάνουμε το εμβόλιο»

«Κάναμε rapid test, βγήκανε θετικά και είμαστε μία χαρά. Έχω και στην Β’ και στην Γ΄ δύο παιδάκια, τα απέναντί τους τμήματα έχουν κλείσει, τα δικά μας είναι προς το παρών ανοιχτά. Δεν είμαστε κανένας εμβολιασμένος, δε θέλαμε να κάνουμε εξαρχής εμβόλιο. Χαίρομαι κιόλας που κολλήσαμε με ίδια συμπτώματα γιατί έτσι δε θα μας αναγκάσουν να κάνουμε και το εμβόλιο».

«Αρνήτρια δεν είμαι, απλώς δεν ήθελα να κάνω το εμβόλιο. Δε με πείθουν ότι είναι ασφαλές. Τώρα που έχω αρρωστήσει είμαι ακόμα περισσότερο εναντίον γιατί νοσώ πολύ ελαφριά. Υπάρχει κοροναϊός αλλά δεν βλέπω ότι είναι πολύ επικίνδυνος», συμπλήρωσε η ίδια μιλώντας στο LIVE NEWS.

Στο σχολείο, σχεδόν δύο στα 10 παιδιά είναι θετικά. Από τους συνολικά 235 μαθητές, οι 40 έχουν κολλήσει.

Υπερδιπλασιάστηκαν τα κρούσματα σε παιδιά

Ο κοροναϊός «τρύπωσε» στον παιδικό σταθμό της Ασπροβάλτας του δήμου Βόλβης Θεσσαλονίκης. Αποτέλεσμα, ο σταθμός να κλείσει προσωρινά για να αποφευχθεί η διασπορά.

Στο Λασίθι Κρήτης αντίθετα, σχολείο με 7 κρούσματα σε σύνολο 15 παιδιών παραμένει ανοιχτό ως που να κολλήσει και το 8ο παιδί οπότε να είναι 50% + 1.

Ο συναγερμός έχει ήδη σημάνει στα σχολεία όλης της χώρας, καθώς από τα μέσα του Σεπτέμβρη και μετά, αφότου άρχισε η νέα σχολική χρονιά, τα κρούσματα σε παιδιά υπερδιπλασιάστηκαν από 238 σε 522 την εβδομάδα.

Συνολικά, καταγράφηκαν 3.559 κρούσματα στις ηλικίες 4-18 σε μία εβδομάδα.