Μπέκαμ – Σαν σήμερα το ντεμπούτο του με τη Γιουνάιτεντ το 1992

Πέρασαν 29 χρόνια, από τότε που ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ένα 17χρονο -τότε- ταλαντούχο παιδί έκανε το ντεμπούτο του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στον αγώνα της κόντρα στην Μπράιτον για το League Cup.

Ο Άγγλος άσος, σαν σήμερα, στις 23 Σεπτεμβρίου του 1992 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ενώ αργότερα θα συμπεριλαμβανόταν στους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.

Ο Μπέκαμ, ενσωματώθηκε στις ακαδημίες των «κόκκινων διαβόλων» το 1991, ενώ στο περιβόητο ντεμπούτο του μπήκε στον αγώνα ως αλλαγή στο 60ό λεπτό, αντικαθιστώντας τον Αντρέι Καντσέλσκις.

Με τη Γιουνάιτεντ, ο Μπέκαμ κατάφερε να σημειώσει μία σπουδαία καριέρα με πολλές επιτυχίες και τρόπαια. Αποτέλεσε, δε, ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Αυτό το γεγονός, συνέβαλε στην περαιτέρω εξέλιξή του ως ποδοσφαιριστή, αλλά και ως προσωπικότητα, όταν ο Σκωτσέζος προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να κρατήσει τον νεαρό «Μπεκς» προσγειωμένο, ειδικά όταν είχε την τάση να δημιουργεί σάλο με τα πειράματα στην εμφάνισή του.

Ο Μπέκαμ με τους «μπέμπηδες» πραγματοποίησε 388 εμφανίσεις, έβαλε 85 γκολ, μοίρασε 101 ασίστ, και κατέκτησε 14 τρόπαια.

Το ντεμπούτο του Μπέκαμ