Προοδευτική από τα παλιά

Η Προοδευτική ευτύχισε να πανηγυρίσει την πρόκριση της στον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας του Εθνικού με 6-4 στα πέναλτι στο γήπεδο των Αγίων Αναργύρων. Οι Κορυδαλλιώτες χρειάστηκε να ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-0 για να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση και κατ’ επέκταση στα πέναλτι.

Ο Εθνικός προηγήθηκε στο 24’ με γκολ του Λούγκου, ενώ λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου κέρδισε ένα πέναλτι, το οποίο όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ο Στάμος. Ωστόσο, στο 56′ ο ίδιος διόρθωσε το λάθος του, κάνοντας το 2-0.

Η ομάδα του Κορυδαλλού στην πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι, η οποία ήρθε στο 65′, μείωσε σε 2-1 με τον Μεγαρίτη, ενώ στο 77’ ο Νομικός έφερε το ματς στα ίσια, κάνοντας το 2-2. Στην παράταση δεν κατάφερε καμία από τις δύο ομάδες να βρει δίχτυα, με αποτέλεσμα η πρόκριση να κριθεί στα πέναλτι.

Εκεί, ο Εθνικός ξεκίνησε ιδανικά, με τον Μπαντίκο να αποκρούει την εκτέλεση του Βοσνακίδη, όμως στη συνέχεια ο Χαλκίδης μπλόκαρε την εκτέλεση του Διάγκο. Ο τερματοφύλακας της Προοδευτικής απέκρουσε και την εκτέλεση του Πανάκη και ο Παλάτσιο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο τελευταίο πέναλτι, στέλνοντας έτσι την ομάδα του στην τέταρτη φάση του Κυπέλλου.

Στην άλλη αναμέτρηση της ημέρας, ο Διαγόρας πήρε την πρόκριση απέναντι στον Άρη Σούδας, επικρατώντας 1-0, με τον Ρουγκάλα να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ με buzzer beater στο 90ο λεπτό του ματς.

Αναλυτικά η τρίτη φάση του Κυπέλλου:

Σάββατο 25/9

Εθνικός –Προοδευτική 4-6 (πέναλτι) 2-2 (κ.δ. και παρ.)

Άρης Σούδας-Διαγόρας Ρόδου 0-1

Κυριακή 26/9 – 16:00

Ιεράπετρα-Καλαμάτα (15:00)

ΠΑΟ Ρουφ-Εργοτέλης

Νέα Αρτάκη-Κηφισιά

Γιούχας-Άγιος Νικόλαος

Ηλιούπολη-Αστέρας Βλαχιώτη

Διαγόρας Βραχνέικων-Παναχαϊκή

Αχέρων Καναλακίου-Ολυμπιακός Βόλου

Εδεσσαϊκός-Κοζάνη

Λευκίμμη-Απόλλων Πόντου

Ποσειδών Μηχανιώνας-Λεβαδειακός

Καραϊσκάκης-Ξάνθη

Απόλλων Λάρισας-ΑΕΛ

Πιερικός-Τρίγλια

Θησέας Αγριάς-Πανσερραϊ8κός

ΠΟ Φήκης-Νίκη Βόλου

Παναγρινιακός-Τρίκαλα

Βέροια-Αναγέννηση Καρδίας

Εθνικός Σοχού-ΑΟ Υπάτου

Θεσπρωτός-Αλμωπός Αριδαίας

Καλλιθέα-Επισκοπή

Αιγάλεω-Κισσαμικός