Ερντογάν – Τεντώνει το σκοινί μετά την «πόρτα» από Μπάιντεν – Προανήγγειλε την αγορά νέων S-400

Τεντώνει το σκοινί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενοχλημένος από την άρνηση του Τζο Μπάιντεν να τον συναντήσει.

Ο ίδιος προανήγγειλε ότι η Τουρκία, θα προχωρήσει στην αγορά πρόσθετων συστοιχιών του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S400, παρά τις έντονες αντιδράσεις της Ουάσιγκτον.

Μάλιστα ο Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ότι κανένας δεν μπορεί να επέμβει σε αυτή την απόφαση.

«Κανείς δεν θα είναι σε θέση να εμπλακεί στους όρους και το είδος του αμυντικού συστήματος που θα αποκτήσουμε, από ποια χώρα θα είναι και σε τι επίπεδο», δήλωσε ο Ερντογάν, όταν ερωτήθηκε αν σκοπεύει να προχωρήσει σε νέα αγορά. «Μόνο εμείς παίρνουμε τέτοιες αποφάσεις», τόνισε.

Τον Αύγουστο, ο Αλεξάντερ Μικέγιεφ, επικεφαλής της Ρωσικής κρατικής εταιρείας εξαγωγής οπλικών συστημάτων, είχε δηλώσει ότι η διαπραγμάτευση με την Τουρκία για μια νέα συμφωνία για τους S-400, ήταν στο τελικό στάδιο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε, σύμφωνα με το sigmalive, ότι εντός της εβδομάδας, θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο στο θέρετρο Σότσιη, στην Μαύρη Θάλασσα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση στις δηλώσεις Ερντογάν από την Αμερικανική κυβέρνηση.