Ολυμπιακός – Ο παίκτης-κλειδί για το διπλό στην Τρίπολη

Είναι από τα ματς που στέλνουν μηνύματα. Ματς που διαμορφώνουν καταστάσεις. Για τον Ολυμπιακό οι αναμετρήσεις στην Τρίπολη έχουν πάντα ιδιαίτερο χαρακτήρα. Με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του πάντως ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να βρει τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει απέναντι στον μαχητικό Αστέρα. Ματς σαν το σημερινό κρίνονται εν πολλοίς στην ημέρα που θα βρεθεί η ομάδα, αλλά και στο πόσο πολύ το θέλει ο καθένας.

Για τον Ολυμπιακό το διπλό είναι απαραίτητο, πόσω δε μάλλον από τη στιγμή που ήδη έχει «πετάξει» δύο βαθμούς στην πρεμιέρα και που λίγη ώρα μετά το δικό του ματς ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα χάσουν βαθμούς, είτε ένας από τους δυο είτε και οι δύο.

Αν και νωρίς για… μαθηματικά τίτλου, το σημαντικότερο για τον Ολυμπιακό είναι πως το διπλό στην Τρίπολη θα του δώσει αέρα και αυτοπεποίθηση για τα δύσκολα ματς που έρχονται.

Μπορεί ο κορμός του Ολυμπιακού να μην άλλαξε πολύ, όμως μιλάμε για μια νέα ομάδα με πολλούς νέους παίκτες πρώτης γραμμής, κάτι που σημαίνει πως δημιουργείται ουσιαστικά από την αρχή ένα νέο σύνολο με ποδοσφαιριστές που τώρα μπαίνουν στη λογική της ομάδας. Νίκες σαν την σημερινή, εφόσον πάνε όλα καλά στην Τρίπολη τον δυναμώνουν πολύ. Εύκολα στα λόγια έρχονται, δύσκολα στην πράξη. Ειδικά απέναντι στον Αστέρα, που έως τώρα έχει δύο ισοπαλίες εκτός έδρας και έχει ήδη χάσει ένα σημαντικό ματς στην έδρα του, με τον ΠΑΟΚ, παρότι το αποτέλεσμα τον αδικεί κατάφωρα.

Ο Μαρτίνς περιμένει πολλά από τους παίκτες του στο τακτικό κομμάτι, αλλά και στο θέμα της ψυχολογίας. Ο Ολυμπιακός προφανώς και πρέπει να δείξει με την παρουσία του πως είναι το «αφεντικό». Οι παλιοί είναι δεδομένο πως θα βοηθήσουν πολύ σε αυτήν τη λογική. Και αν πρέπει να… μαντέψουμε ποιος μπορεί να αποδειχθεί παίκτης-κλειδί για το διπλό, η επιλογή είναι ξεκάθαρη.

Ο Γιώργος Μασούρας επέστρεψε για τα καλά και το έδειξε στο ματς με τον Απόλλωνα. Έλειψε από την ομάδα στο διάστημα του τραυματισμού του τόσο με την πολύτιμη παρουσία του στα άκρα της επίθεσης όσο και με το πάθος που τον διακρίνει. Η συνολική δουλειά που βγάζει στο χορτάρι ο έλληνας άσος είναι πολύτιμη για τον Πέδρο Μαρτίνς, που έχει επενδύσει και φέτος πολλά πάνω του. Παρότι ο Ολυμπιακός «γέμισε» για τα καλά με νέους παίκτες για τα άκρα της επίθεσης ο Γιώργος Μασούρας είναι σίγουρο πως θα αποτελέσει και φέτος σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό.

Με το πολυσύνθετο παιχνίδι του, τη δυνατότητα να πατάει περιοχή και να δίνει γκολ στην ομάδα προσφέρει στον Μαρτίνς στοιχεία που λίγοι του δίνουν τόσο απλόχερα.

Αυτά τα στοιχεία θα είναι πολύτιμα για το σημερινό ματς, με τον Μασούρα να έχει καλή παράδοση απέναντι στον Αστέρα. Τέσσερα γκολ έχει βάλει απέναντι στους Αρκάδες, γιατί λοιπόν να μη συνεχίσει στον ίδιο δρόμο;