Απόλλων Σμύρνης – Ιωνικός 0-0 – Ο Φέστα έφερε τον πρώτο βαθμό στην «Ελαφρά Ταξιαρχία»

Ντεμπούτο Τζανλούκα Φέστα και βαθμός για τον Απόλλων Σμύρνης! Στο πρώτο παιχνίδι του Ιταλού τεχνικού στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πήρε τον πρώτο της βαθμό για τη φετινή σεζόν, αφού ήρθε ισόπαλη χωρίς σκορ στην αναμέτρηση με τον Ιωνικό.

Αυτός ο βαθμός βοήθησε τον Απόλλωνα να… ξεκολλήσει από τον πάτο του βαθμολογικού πίνακα και να βρεθεί στην 13η θέση, ενώ οι Νικαιώτες, που παρέμειναν για τρίτο σερί ματς αήττητοι, ανέβηκαν στην 8η θέση, έχοντας 5 βαθμούς.

Η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα μπήκε δυνατά από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, πιέζοντας αρκετά τους φιλοξενούμενους. Ωστόσο, δυσκολευόταν να «τρυπήσει» την αντίπαλη άμυνα και να γίνει απειλητική.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 27′ και ήταν για τους γηπεδούχους, όταν ο Τσιλούλης με μια πολύ ωραία σέντρα βρήκε τον Ντάουντα στο δεύτερο δοκάρι, εκείνος έκανε μια επικίνδυνη κεφαλιά, όμως ο Χουτεσιώτης απέκρουσε εντυπωσιακά.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία», η οποία είχε το πάνω χέρι σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, είχε άλλες δύο καλές στιγμές στο 37′ και στο 41′, με τον Σαλί και τον Τουτουαρίμα αντίστοιχα, αλλά δεν αξιοποίησε καμία, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στα αποδυτήρια ισόπαλες.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Δημήτρης Σπανός άλλαξε το σύστημα της ομάδας του από 4-3-3 σε 4-1-4-1 και δικαιώθηκε. Η ομάδα της Νίκαιας ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με το πρώτο μέρος, αλλά και ανώτερη του Απόλλωνα.

Στο 53′ είχε και την πρώτη της καλή στιγμή, με ένα σουτ του Καμπράλ, που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ στο 69′ ένα… τσαφ του Μπρούνο Άλβες έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Μάναλη, εκείνος σκόραρε, όμως το τέρμα των φιλοξενούμενων ακυρώθηκε έπειτα από χρήση VAR λόγω οφσάιντ.

Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι στην επανάληψη δεν είχαν να επιδείξουν τίποτα, με τον Παμλίδη να σημειώνει μόλις μια ευκαιρία για εκείνος στο 67ο λεπτό. Μάλιστα, η κατοχή έφτασε κάποια στιγμή και το 76-24% υπέρ του Ιωνικού, όμως τελικώς οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Τζανλούκα Φέστα): Κότσαρης, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Άλβες, Τουτουρίμα, Φατιόν, Σλίβκα (79’ Φαν Λα Πάρα), Κάστρο, Τσιλούλης, Ντάουντα (72’ Ιωαννίδης), Σαλί (46′ Παμλίδης).

ΙΩΝΙΚΟΣ: (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας (61’ Κωνσταντινίδης), Τσιγκρίνσκι, Σάντσεζ, Βαλεριάνος, Ρομαό, Ντάλσιο, Ματσούκας (87’ Μπουένο), Άοσμαν (64’ Μάναλης), Καμπράλ (64’ Κάνιας), Τουράμ.