Ατρόμητος – Άρης 1-3 – «Πέταξε» στο Περιστέρι ο μάγκας Άρης

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου πήρε τεράστια εκτός έδρας νίκη (1-3) κόντρα σε Ατρόμητο και …γκίνια, καθώς έχασε με τραυματισμούς τους Φαμπιάνο, Γκάμα και Μανσίνι.

Ο Άρης έδωσε συνέχεια στη νίκη του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με ένα σπουδαίο τρίποντο (1-3) στην έδρα του Ατρομήτου. Εκτός από έναν δυνατό αντίπαλο, η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε να αντιμετωπίσει και την ατυχία, καθώς τρεις βασικοί παίκτες της, οι Μανσίνι, Γκάμα και Φαμπιάνο τέθηκαν νοκ άουτ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης και έγιναν αναγκαστικές αλλαγές.

Ο Άρης μπορεί να πέτυχε τρία γκολ, είχε, όμως, κορυφαίο παίκτη του τον εξαιρετικό Κουέστα, που είχε απάντηση σε κάθε προσπάθεια των γηπεδούχων. Αυτή τη φορά, βέβαια, είχε και αποτελεσματικότητα στο παιχνίδι του, καταφέρνοντας να εκμεταλλευτεί την ποιότητα που διαθέτει μεσοεπιθετικά.

Στο ντεμπούτο του Γιώργου Παράσχου στη τεχνική ηγεσία, ο Ατρόμητος εμφανίστηκε βελτιωμένος σε ότι αφορά την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Χρειάζεται, όμως, δουλειά στην άμυνα, η οποία εκτέθηκε αρκετές φορές από τους γρήγορους και ποιοτικούς επιθετικούς του Άρη.

Οι κινήσεις των πάγκων

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και τον Καμαρά στη κορυφή της επίθεσης. Ο Ντιαγέ ανέλαβε τον ρόλο του επιτελικού μέσου, στη θέση του τραυματία Μπερτόλιο. Ακόμα, ο προπονητής του Άρη πέρασε τον Μανσίνι στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής και τον Γκάμα στην δεξιά.

Στο ντεμπούτο του ο Γιώργος Παράσχος άλλαξε το σύστημα από 4-2-3-1 σε 4-3-3, με τους Σπιριντόνοβιτς, Μουνίθ και Κουλούρη να είναι η τριάδα στην επίθεση. Μοναδική αλλαγή σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι με τον Βόλο, ο Καρτάλης στη θέση του Κωτσόπουλου.

0-1 με Μανσίνι

Ο Άρης προσπάθησε να πάρει από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα, με ανάπτυξη κυρίως από δεξιά, με τους Γκάμα και Σούντγκρεν. Ευτύχησε, μάλιστα, να ανοίξει το σκορ στην πρώτη καλή φάση που δημιούργησε στο παιχνίδι, στο 10ο λεπτό. Μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας ανάμεσα σε Γκάμα και Σούντγκρεν, ο τελευταίος έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Μανσίνι με σουτ στη κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ για τον Άρη.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε να αντιδράσει και στο 14΄απείλησε με δυνατό αλλά άστοχο σουτ του Κουλούρη έξω από την μεγάλη περιοχή. Δυο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία, όταν αρχικά ο Κουλούρης νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Κουέστα, ενώ στην επαναφορά ο Σπιριντόνοβιτς που έγινε κάτοχος της μπάλα πλάσαρε άστοχα. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν, πάντως, να πάρουν την κατοχή της μπάλας μετά το γκολ του Άρη.