Για αυτό ο Ολυμπιακός δεν προπονείται στα γήπεδα των αντιπάλων

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Πέμπτη (30/9, 19:45) στην Πόλη τη Φενέρμπαχτσε για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League, σε ένα κομβικό παιχνίδι για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι ερυθρόλευκοι θα βρεθούν στη γειτονική χώρα από την Τετάρτη όπως συνηθίζεται, όμως δεν θα προπονηθούν στο «Σουκρού Σαράτσογλου».

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει αποφασίσει να μην γίνεται προπόνηση στην έδρα του αντιπάλου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη φετινή σεζόν και όπως συνέβη και στα προηγούμενα ματς έτσι και κόντρα στη Φενέρ, ο Ολυμπιακός θα ολοκληρώσει την προετοιμασία του στον Ρέντη, ενόψει του ματς της Πέμπτης.

Η πρώτη φορά που προχώρησε σε αυτή την κίνηση ο Πορτογάλος ήταν στο ματς με τη Νέφτσι Μπακού, όπου βέβαια ο αγωνιστικός χώρος στο Αζερμπαϊτζάν ήταν σε τραγική κατάσταση. Στο Ράζγκραντ με την Λουντογκόρετς συνέβη ακριβώς το ίδιο, με τον Μαρτίνς να πηγαίνει απλά την ημέρα του αγώνα με τους συνεργάτες του για να επιβλέψει τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο. Στην Μπρατισλάβα πήγαν παραμονή του αγώνα συνεργάτες του Μαρτίνς στο γήπεδο για να δουν και πάλι την κατάσταση του γηπέδου με τον Ολυμπιακό και στις τρεις φορές να προπονείται τελευταία φορά μια μέρα πριν στον Ρέντη.

Η απόφαση αυτή του Μαρτίνς όμως δεν έχει να κάνει ούτε με τα γήπεδα, ούτε για κάποιο άλλο λόγο. Η προτίμηση του να προπονείται η ομάδα εν Ελλάδι πριν από εκτός έδρας ευρωπαϊκό ματς είναι καθαρά αγωνιστική. Στα εκτός έδρας παιχνίδια πρέπει να παίρνει έναν συγκεκριμένο αριθμό ποδοσφαιριστών που έχουν δηλωθεί στη λίστα, άρα αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να δουλέψει στην τελευταία προπόνηση, όπως θα ήθελε και στο τακτικό κομμάτι και στις στατικές φάσεις, αφού μένουν πίσω οι παίκτες που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Ο Πορτογάλος τεχνικός προτιμάει να έχει μια πλήρη προπόνηση με όλους τους παίκτες διαθέσιμους στον Ρέντη και εν συνεχεία να ταξιδέψει η ομάδα, ενώ η αλήθεια είναι πως θέλει να αποφεύγει τα… αδιάκριτα βλέμματα σε τυχόν δοκιμές που θα θέλει να κάνει λίγες ώρες πριν τα παιχνίδια.