Δυόμιση φορές λιγότερα κρούσματα κοροναϊού στις ηλικίες 15-18 καταγράφηκαν τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο και για τις ηλικίες 4-18 συνολικά 3.000 λιγότερα κρούσματα (στην ίδια χρονική σύγκριση), σύμφωνα με τα στοιχεία στα οποία αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, προσερχόμενη στα εγκαίνια του 11ου τετραθέσιου Νηπιαγωγείου Καλαμαριάς.

Η υπουργός διαβεβαίωσε ότι «είμαστε πάντοτε σε πάρα πολύ μεγάλη επιφυλακή, παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά την εξέλιξη της πανδημίας καθώς η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να επενδύσει παρά πολύ στη δια ζώσης εκπαίδευση».

«Έχουμε όμως ήδη κλείσει τον μήνα Σεπτέμβριο και έχουμε ήδη συγκεντρωτικά στοιχεία για τον Σεπτέμβριο. Το ενδιαφέρον και ελπιδοφόρο, το οποίο δεν είναι τυχαίο αλλά πιστώνεται στους εκπαιδευτικούς μας, πιστώνεται στα στελέχη της εκπαίδευσης, στους μαθητές και τους γονείς, είναι το γεγονός ότι όταν δει κανείς τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου είχαμε 3.000 λιγότερα κρούσματα σε παιδιά 4 έως 18 ετών τον Σεπτέμβριο, που τα σχολεία μας ήταν ανοιχτά και γίνονταν εκατομμύρια τεστ, σε σχέση με τον Αύγουστο που θα σχολεία ήταν κλειστά και γινόντουσαν πολύ λιγότερα τεστ. Είναι το πρώτο στοιχείο που έχει σημασία. Το δεύτερο στοιχείο, που επίσης έχει σημασία είναι ότι μειώθηκαν δραστικά τα κρούσματα στις ηλικίες 15-18. Έχουμε περίπου 2,5 φορές λιγότερα κρούσματα τον Σεπτέμβριο σε αυτές τις ηλικίες και αυτό νομίζω οφείλεται αφενός στον εμβολιασμό και αφετέρου στην πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων» επισήμανε η κ. Κεραμέως.

Ευχαρίστησε δε την εκπαιδευτική κοινότητα «για την εξαιρετική τήρηση των μέτρων», τονίζοντας πως «δεν εφησυχάζουμε καθόλου και για αυτό για παράδειγμα σε περίπτωση κρούσματος προβλέπονται έως και επτά τεστ, δωρεάν τεστ στα παιδιά, τα οποία ενδεχομένως ήταν στενές επαφές του κρούσματος».

Η υπουργός, την οποία συνόδευαν η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αλέξανδρος Κόπτσης μπήκε στις αίθουσες του νηπιαγωγείου και συζήτησε με τα παιδιά, ενώ ενημερώθηκε από τη διεύθυνση του νηπιαγωγείου πως η στελέχωση του δεν έχει έχει κανένα κενό.

H υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων χαρακτήρισε εντυπωσιακό το ότι σχεδόν το 90% των θετικών κρουσμάτων, «αποδεικνύονται και ανακαλύπτονται χάρη στα self tests».

Σε δηλώσεις της στα σημερινά εγκαίνια του 11ου τετραθέσιου Νηπιαγωγείου Καλαμαριάς (Ανδριανουπόλεως&Παπακυρίτση), η κ. Μακρή ανέφερε ότι «έχουμε πράγματι ελάχιστα κλειστά τμήματα στα σχολεία. Ο αριθμός είναι μονοψήφιος και το εντυπωσιακό είναι ότι τηρούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα, όπως ακριβώς επιτάσσει και η επιστήμη. Έχουμε 3.000 λιγότερα κρούσματα έναντι του Αυγούστου οπότε τα σχολεία ήταν κλειστά, αλλά τα παιδιά έρχονταν σε επαφή τόσο με συνομήλικούς τους, όσο και μεγαλύτερους τους».

Προηγούμενο άρθροPandora Papers – Ιδιοκτήτης offshore ο Μαντσίνι
Επόμενο άρθροΑφγανιστάν – Έκρηξη σε τζαμί – Αναφορές για πάνω από 100 νεκρούς