Άρης – Οι πέντε αναντικατάστατοι και η επιθετική «δυστοκία»

Η πορεία του Άρη στις πρώτες πέντε αγωνιστικές δεν ήταν, σίγουρα, αυτή που θα περίμεναν οι διοικούντες την ομάδα, ο προπονητής, οι παίκτες αλλά και οι οπαδοί. Η αναφορά δεν έχει να κάνει με τη βαθμολογική θέση –καθώς εκκρεμεί η απόφαση του CAS για την άδικη ποινή των -6 βαθμών που έχει επιβληθεί στους κιτρινόμαυρους- αλλά κυρίως με την εικόνα που παρουσίασε στα περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια η ομάδα.

Ο Άρης έχασε πολλούς βαθμούς, σε αγώνες που υπολόγιζε, βάση και της δυναμικότητας των αντιπάλων. Δύο απέναντι στον ΟΦΗ, τρείς κόντρα στον Ιωνικό και άλλους δύο με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Συνολικά εφτά πόντοι χαμένοι, δεν είναι και λίγοι σε τρεις αγωνιστικές.

Βασική αιτία της απώλειας αυτής των βαθμών, ήταν η δυσκολία στο σκοράρισμα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η ομάδα του Άκη Μάντζιου έχει σημειώσει τα τρία από τα τέσσερα γκολ που έχει πετύχει στο πρωτάθλημα σε ένα παιχνίδι, στην εκτός έδρας νίκη (1-3) επί του Ατρόμητου. Αντίθετα, έμεινε στο μηδέν στις τρεις από τις πέντε πρώτες αναμετρήσεις, δύο εκ των οποίων στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής του Άρη που να έχει πετύχει περισσότερα από ένα γκολ. Τέσσερις παίκτες έχουν σημειώσει τα ισάριθμα τέρματα της ομάδας τους μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Πρόκειται για τους Μανσίνι, Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα και Αμπουμπακάρ Καμαρά. «Φτωχή» είναι η συγκομιδή και σε ότι αφορά τις ασίστ, καθώς μόνο οι Μπερτόλιο και Σούντγκρεν έχουν δώσει από μια.

Πληρώνει τα λάθη του

Υπάρχουν φορές που οι αριθμοί αποτυπώνουν την αλήθεια και αυτό έχει να κάνει με τον τομέα των λαθών. Ο Άρης βρίσκεται στη κορυφή της σχετικής λίστας, με 237 συνολικά, ενώ ακολουθεί ο Παναθηναϊκός με 220 και ο ΠΑΣ Γιάννινα με 213. Κάτι που σημαίνει ότι οι κιτρινόμαυροι κάνουν συνολικά 47.4 λάθη ανά αγώνα. Τα περισσότερα εκ των οποίων ο Λούκας Σάσα (26), ενώ ακολουθούν ο Ντιαγέ (24) και οι Ματέο Γκαρσία και Καμαρά, που έχουν υποπέσει σε 20.

Οι τρεις από τους προαναφερόμενους, πάντως, βρίσκονται και στην πεντάδα των παικτών που έχουν αγωνιστεί σε όλα τα μέχρι τώρα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Στις βασικές επιλογές του Μάντζιου και στις πέντε αναμετρήσεις ήταν οι Μπράμπετς (με 482΄αγωνιστικά λεπτά), Σούντγκρεν (482΄), Σάσα (477΄), Καμαρά (455΄) και Ντιαγέ (423΄). Αντίθετα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Ματίγια έχει αγωνιστεί μόλις 18 λεπτά, ενώ τη περσινή αγωνιστική περίοδο είχε παίξει 328΄στα πρώτα πέντε ματς του πρωταθλήματος. Ακόμα, εντυπωσιακό είναι και το γεγονός, ότι ο Μπεναλουάν δεν έχει αγωνιστεί ούτε ένα λεπτό.

Γκολ

Μανσίνι/1

Γκάμα/1

Ματέο Γκαρσία /1

Καμαρά/1

Ασίστ

Μπερτόλιο/1

Σούντγκρεν/1

Λάθη

Σάσα/26

Ντιεγέ/24

Καμαρά/20

Γκαρσία/20

Αγωνιστικά λεπτά

Μπράμπετς/ 482΄

Σούντγκρεν/482΄

Σάσα/477΄

Καμαρά/455΄

Ντιαγέ/423΄