Η ελληνική crypto – κοινότητα – Οι Έλληνες ψάχνουν αλλά διστάζουν να αποκτήσουν

Οι Έλληνες ενδιαφέρονται πολύ για τα κρυπτονομίσματα και επιθυμούν να ενημερωθούν για αυτά, ωστόσο οι περισσότεροι εξ αυτών δεν τολμούν μια επένδυση σε bitcoins.

Αυτό προκύπτει από στοιχεία της BrokerChooser, η οποία μελέτησε τις συνολικές παγκόσμιες αναζητήσεις τους τελευταίους 12 μήνες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα, όπως: «κρυπτονόμισμα», «σε ποιο κρυπτονόμισμα να επενδύσουμε» και «διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων».

Εξέτασε επίσης τις χώρες καταγωγής των χρηστών του BrokerChooser, τον αριθμό των κατόχων κρυπτογράφησης και τον παγκόσμιο δείκτη υιοθεσίας κρυπτογράφησης, με αναγωγή στον αριθμό του πληθυσμού.

Συνδυάζοντας αυτούς τους παράγοντες, δημιούργησε μια βαθμολογία ευαισθητοποίησης αναφορικά με τα κρυπτονομίσματα, προκειμένου να ανακαλύψει ποια χώρα έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ευαισθητοποίηση για τα κρυπτονομίσματα και τις συναλλαγές τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ελλάδα βρίσκεται στην 33η θέση μεταξύ 50 χωρών, σε ό,τι αφορά την ευαισθητοποίηση στα crypto, ισοβαθμώντας με την Πολωνία και την Ισπανία με 1,99 βαθμούς.

Πρώτη στην κατάταξη είναι η Ουκρανία με 7,97 βαθμούς και ακολουθούν η Ρωσία με 7,46 και οι ΗΠΑ με 6,03.

Σε ό,τι αφορά τα άτομα που έχουν κρυπτονομίσματα ως ποσοστό του συνολικού πληθυσμού η Ελλάδα είναι στην 36η θέση, καθώς το 1,87% των Ελλήνων έχει υιοθετήσει τα κρυπτονομίσματα.

Συνολικά 194.860 Έλληνες είναι κάτοχοι κρυπτονομισμάτων.

Οι Έλληνες ψάχνουν

Εκεί πάντως, που η Ελλάδα κατέχει υψηλή θέση, 16η, είναι στις αναζητήσεις σχετικά με τα κρυπτονομίσματα ανά δέκα χιλιάδες πληθυσμού, ενώ ακόμα και σε απόλυτα νούμερα στις αναζήτησεις βρίσκεται μια ανάσα από την πρώτη 20αδα (21 θέση).

Το στοιχείο αυτό σημαίνει ότι δυνητικά υπάρχει μια αυξανόμενη crypto-κοινότητα στη χώρα μας.

H crypto-ετοιμότητα

Εν τω μεταξύ, άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε το καλοκαίρι καλοκαίρι από την Crypto Head , μια εκπαιδευτική πλατφόρμα για κρυπτονομίσματα, καταδεικνύει ότι οι ΗΠΑ είναι η πιο «crypto-έτοιμη» χώρα στον κόσμο

H Crypto Head εξέτασε διάφορους παράγοντες που επηρεάζουν τα κρυπτονομίσματα σε όλο τον κόσμο, όπως το δημόσιο συμφέρον, τη στάση των κυβερνήσεων και την ιδιοκτησία του ψηφιακού νομίσματος.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο ήταν η προσβασιμότητα στα κρυπτονομίσματα, όπως π.χ. μέσα από ένα δίκτυο ATM.

Το crypto ATM είναι μια φυσική συσκευή που επιτρέπει την αγορά κρυπτονομισμάτων με μετρητά, ή με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα. Ορισμένα επιτρέπουν επίσης και την πώληση ψηφιακών νομισμάτων.

Οι ΗΠΑ βαθμολογήθηκαν με 7,3 στα 10 στην κατάταξη της Crypto Head, κυρίως χάρη στο πυκνό και αναπτυσσόμενο δίκτυο ATM crypto, καθώς κατέχουν την πρωτιά παγκοσμίως με 17.436 ATM για κρυπτονομίσματα. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των συμβατικών ΑΤΜ στις ΗΠΑ το 2018 υπολογίζεται σε περίπου 470 χιλιάδες.

Δεύτερη χώρα στην κατάταξη είναι ο Καναδάς με 1.464 crypto ATM και 3η, με μεγάλη διαφορά από τις πρώτες δύο, είναι το Ηνωμένο Βασίλειο με 200.

Σημαντική ανάπτυξη της αγοράς των κρυπτονομισμάτων καταγράφεται και σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπως στη Ρουμανία, την Πολωνία και την Τσεχία.

Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι ο αριθμός των ATM ανέρχεται σε 57 και στην κατάταξη της Crypto Head κατέχει την 12η θέση κάτω από την Ιταλία που διαθέτει 65 ΑΤΜ.

Πηγή: OT