Ο Δήμος Αμαρουσίου υλοποιεί ένα εκτεταμένο δίκτυο εναλλακτικής ανακύκλωσης, διευρύνοντας το υφιστάμενο δίκτυο κόκκινων κάδων σε 41 σημεία και στις 17 γειτονιές της πόλης.

Έτσι, 41 σημεία στο Μαρούσι θα εξυπηρετούν τη συλλογή μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης, υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων υλικών (ρούχα, παπούτσια, πάνινα παιχνίδια, τσάντες, ζώνες, λευκά είδη κλπ).

Ως προς τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, για τις μικρές τοποθετήθηκαν κάδοι συλλογής σε τρία σημεία της πόλης (δημαρχείο, αμαξοστάσιο, ΚΑΠΗ), ενώ για τις μεγάλες, ο δήμος έχει διαθέσει δύο τηλεφωνικές γραμμές της Υπηρεσίας Καθαριότητας, ώστε να επικοινωνούν οι πολίτες και στη συνέχεια συνεργείο να παραλαμβάνει τα υλικά κατόπιν συνεννόησης, ενώ υπάρχει και ειδικό σημείο στο αμαξοστάσιο, όπου τις εργάσιμες ημέρες και ώρες οι πολίτες μπορούν να τα παραδίδουν μόνοι τους. Το ίδιο ισχύει και ως προς την ανακύκλωση χαρτιού, αλλά και για τα τηγανέλαια.

Μια ειδική δράση υπάρχει ως προς τη συλλογή πλαστικών πωμάτων, τα οποία οι πολίτες μπορούν να τα συλλέγουν σε σακούλες για να τα παραδίδουν και στη συνέχεια από αυτά μπορεί να γίνει αγορά ιατρικών ορθοπεδικών εξαρτημάτων ή ακόμη και αναπηρικού αμαξιδίου, τα οποία θα διατεθούν σε δημότες που τα έχουν ανάγκη και δεν είναι σε θέση να τα αποκτήσουν.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, για το θέμα αυτό επισημαίνει: «Η ανακύκλωση πρέπει να γίνει τρόπος ζωής. Το δίκτυό μας μπλε, καφέ και κόκκινων κάδων συνεχώς μεγαλώνει. Οι κάτοικοι και όσοι εργάζονται στην πόλη μας, πρέπει να συμβάλλουν στην προσπάθειά μας για τη διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή, καθώς είναι ο μόνος τρόπος σε συνδυασμό με το σεβασμό του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου μας, για να διατηρήσουμε το περιβάλλον καθαρό προασπίζοντας ταυτόχρονα τη Δημόσια Υγεία».

Προηγούμενο άρθροΜοχάμεντ Μπιν Σαλμάν – Ο Σαουδάραβας κροίσος που έρχεται να μεταμορφώσει τη Νιούκαστλ
Επόμενο άρθροΤο χαλάρωμα των Ελλήνων διεθνών στο Μπατούμι