Σουηδία – Κόσοβο 3-0 – «Πάρτι» για τη Σουηδία με το Κόσοβο πριν την Ελλάδα

Χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα, η Σουηδία έκανε τη… δουλειά απέναντι στο Κόσοβο, επικράτησε με 3-0 στη «Φρεντς Αρένα» για την 6η αγωνιστική των ομίλων των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και πηγαίνει χωρίς απώλειες στον… τελικό με την Ελλάδα.

Τρομερός Ίσακ που σκόραρε το γκολ της βραδιάς! Στο -1 από την 1η Ισπανία και μάλιστα με ένα παιχνίδι λιγότερο οι Σκανδιναβοί.

Το Κόσοβο ήταν αυτό που απείλησε πρώτο στο ματς. Ο Ρασάνι κατέβασε άψογα την μπάλα, πήρε μέτρα και δοκίμασε το σουτ από το ύψος της περιοχής, φτάνοντας μία ανάσα από το γκολ! Η Σουηδία ωστόσο άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και δεν άργησε να πάρει και το προβάδισμα.

Ο Φόρσμπεργκ ανέλαβε το κερδισμένο πέναλτι, εκτέλεσε σωστά και σημείωσε το 1-0 για τη Σουηδία στο 29ο λεπτό, βάζοντας από νωρίς τις βάσεις για το «τρίποντο» της ομάδας του.  Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και το πήγαν… σβηστά μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, κρατώντας το σημαντικό 1-0 στη «Φρεντς Αρένα».

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα στην πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου, ωστόσο μετά από χρήση του VAR το τέρμα ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ, όπως φάνηκε και από τα ριπλέι. Και στο 62ο λεπτό, η Σουηδία καθάρισε το παιχνίδι.

Με ένα απίθανο γκολ του Ίσακ. Ο επιθετικός της Σοσιεδάδ πήρε την μπάλα από τα δεξιά, πέρασε δύο αντιπάλους και με ένα τρομερό σουτ την έστειλε στο «παραθυράκι» του Κοσοβάρου τερματοφύλακα, γράφοντας το 2-0.

Οι γηπεδούχοι δεν σήκωσαν το πόδι από το γκάζι και στο 79′ έκαναν το 3-0. Ο Κουέισον έκανε «άνω-κάτω» την άμυνα των Κοσοβάρων και σφράγισε με ένα υπέροχο γκολ το… πάρτι της ομάδας του Άντερσον.