Εύβοια – Δραματική κατάσταση με τις πλημμύρες στις πυρόπληκτες περιοχές – Απεγκλωβίστηκαν πάνω από 100 άνθρωποι

Οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας μετρούν τις πληγές τους, καθώς αρκούσε η πρώτη δυνατή βροχή για να καταστρέψει ό, τι άφησε όρθιο η πύρινη λαίλαπα. Ιδιαίτερα προβλήματα από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Αθηνά» αντιμετωπίζει ο δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

«Στην παραλία της Αγίας Άννας το νερό είχε φτάσει στο ένα μέτρο. Απεγκλωβίστηκαν πάνω από 100 άτομα από την Αγία Άννα μέχρι την Κοτσικιά», δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης. «Στις 4 το πρωί βγάλαμε ηλικιωμένο από σπίτι όπου το νερό έφτανε στο ένα μέτρο».

  • Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία «Αθηνά» – Επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ώρες

Σπάσαμε περιφράξεις από σπίτια για να εκτονωθεί το νερό, αλλιώς θα είχαμε θύματα. Η καταστροφή που έχει γίνει στο ανατολικό μέτωπο, από την Αγία Άννα μέχρι τον Βασιλικό δεν περιγράφεται. Κοίτη 120 μέτρων μήκους σχηματίστηκε στην παραλία του Αχλαδίου», ανέφερε ο δήμαρχος, ενώ όπως ενημέρωσε υπάρχουν ακόμα τέσσερις εκγλωβισμένοι.

Ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου Δημήτρης Σκοπελίτης, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε ότι οι τέσσερις ηλικιωμένοι είναι καλά στην υγεία τους και γίνεται προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό τους.

Στην Εύβοια ο Τριαντόπουλος

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, μεταβαίνει στις περιοχές της Β. Εύβοιας που επλήγησαν από την ισχυρή βροχόπτωση.

Οι καταστροφές σε υλικοτεχνικές δομές είναι μεγάλες. Δεκάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει, δρόμοι και γεφύρια είναι κατεστραμμένοι, καλλιέργειες καταστράφηκαν. Το παραλιακό μέτωπο από την Αγία Άννα έως το Ψαροπούλι έχει καταστραφεί πλήρως.

Χωρίς νερό η περιοχή

Δεν υπάρχει νερό, οι πλημμύρες σάρωσαν και το δίκτυο ύδρευσης. Επιχειρούν πάνω από 20 μηχανήματα σε όλο το δήμο, είπε ο κ. Τσαπουρνιώτης. 

«Προσπαθούμε να δούμε εάν οι άνθρωποι είναι καλά. Είναι τρομερή η κατάσταση, δεν την έχουν ξαναδεί τα μάτια μου τέτοια κατάσταση, ούτε με τη φωτιά είχαμε δει τέτοιο τραγικό γεγονός. Όλη η περιοχή έγινε ένα ποτάμι. Έριξε από τις 12 το βράδυ έως τις 2:30, δεν έχει μείνει τίποτα. Αγία Άννα, Αχλάδι και Κοτσικιά, έχουν προβλήματα. Δεν έχει κανένας κοιμηθεί. Με μηχανήματα έργου βγάζουμε τον κόσμο από τα σπίτια τους»

«Η πυροσβεστική όλη τη νύχτα προσπαθεί να μην έχουμε θύματα, οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες. Ποτάμια που ήταν σχεδόν ρυάκια, έχουν γίνει σχεδόν 10 μέτρα», επισήμανε ο κ. Τσαπουρνιώτης.

Κραυγή απόγνωσης από τους κατοίκους