Μανωλόπουλος – «Ας χαρούμε σήμερα, από αύριο σκεφτόμαστε την Μινσκ»

Το Περιστέρι πήρε την πρώτη του νίκη στη φετινή Basket League, καθώς επικράτησε στο Ιβανώφειο με 79-76 του Ηρακλή για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Μετά το τέλος του ματς, ο προπονητής του Περιστερίου, Σωτήρης Μανωλόπουλος, δήλωσε πως οι παίκτες έχουν το δικαίωμα να πανηγυρίσουν αυτή τη νίκη, ωστόσο από την επόμενη μέρα θα πρέπει να συγκεντρωθούν στο επερχόμενο ματς με τη Μινσκ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Ήταν ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς και για πολλούς λόγους. Οι βασικότεροι λόγοι ήταν ότι πρώτον εμείς προερχόμαστε από ένα άσχημο ξεκίνημα, δεν καταφέραμε να προκριθούμε το οποίο μας στοίχισε πάρα πολύ. Υπάρχουν λόγοι βέβαια γι’ αυτό, δεν ήμασταν έτοιμοι. Παίξαμε πρώτη αγωνιστική με τον Προμηθέα, χάσαμε στο γήπεδο μας, οπότε υπήρχε ένα ψυχολογικό επειδή χάσαμε και τα δύο παιχνίδια στο τέλος, αν θα καταφέρουμε να κρατηθούμε στο παιχνίδι και να αντιδράσουμε και να έχουμε καθαρό μυαλό. Θεωρώ πως σε μεγάλο βαθμό το καταφέραμε.

Ο δεύτερος πάρα πολύ σημαντικός λόγος που αυτή η νίκη είναι πάρα πολύ σημαντική, θεωρώ πως ο Ηρακλής είναι μια πολύ καλή και δυνατή ομάδα. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έχει κάνει μια πολύ καλή επιλογή, και θεωρώ πολύ καλή δουλειά και πιστεύω ότι λίγες ομάδες θα περάσουν από εδώ. Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη έδρα.

Γι’ αυτούς τους δύο λόγους θεωρώ, κατά κύριο λόγο πως είναι πάρα πολύ σημαντική η σημερινή μας νίκη. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, στους παίκτες και συνεργάτες μου, αλλά τελειώνει εδώ. Έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι την Τετάρτη με ένα πάρα πολύ μακρινό ταξίδι. Ας χαρούνε σήμερα, αύριο το πρωί πρέπει να σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι και πως θα προετοιμαστούμε ψυχολογικά και σωματικά»

Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και με πόση πίστη μπαίνει η ομάδα στην διοργάνωση: «Από την στιγμή που συμμετέχουμε πάει να πει πως μας ενδιαφέρει πάρα πολύ και θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται».