Basket League – Όλα τα βλέμματα πάνω στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του με τα όσα έκανε μέσα στο παρκέ του γηπέδου του Λαυρίου. Οι ερυθρόλευκοι συνέτριψαν τους «μεταλλωρύχους» με 108-72, έριξαν τη δεύτερη συνεχόμενη 100αρα στο πρωτάθλημα και παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η 2η αγωνιστική της Basket League ολοκληρώθηκε, με τέσσερις ομάδες να «κρατάνε» την έδρα τους και δύο να φεύγουν με το διπλό. Ωστόσο, υπήρχαν αρκετά πρόσωπα που έκαναν τη διαφορά και εμφανίστηκαν στο προσκήνιο. Σίγουρα ήταν ένα Σαββατοκύριακο που θα το θυμάται για καιρό ο Ιωσήφ Κολοβέρος, με τον γκαρντ του Ιωνικού να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον Άρη και να είναι ο MVP της επικράτησης με 93-83.

Ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να πάρει ρεπό, με τους πράσινους όμως να κερδίζουν το ενδιαφέρον του κοινού με την ανακοίνωση της απόκτησης του 28χρονου Αμερικανού πόιντ γκαρντ Γιόγκι Φέρελ.

To10.gr κάνει τον απολογισμό του διημέρου και στέκεται στα στοιχεία που χάρισαν τα ροζ φύλλα αγώνα στις έξι ομάδες.

Τρομακτικός και κυριαρχικός

Το παιχνίδι του Λαυρίου με τον Ολυμπιακό ήταν αυτό που έριξε την αυλαία της αγωνιστικής, με τους ερυθρόλευκους να χαρίζουν άλλη μια παράσταση στο κοινό τους. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μοίρασαν σκορ και θέαμα σε όσους βρέθηκαν στις κερκίδες ή παρακολούθησαν το παιχνίδι από τη τηλεόραση. Γρήγορο, άμεσο και αποτελεσματικό παιχνίδι από τους Πειραιώτες, που στις δύο πρώτες αγωνιστικές έχουν μπει με άγριες διαθέσεις.

Το ημίχρονο τους βρήκε στο +11 (38-49), ωστόσο μια μαγική τρίτη περίοδος (13-39 επιμέρους) απλοποίησε κατά πολύ τα πράγματα. Ο Ολυμπιακός είχε έξι διψήφιους, με τον Ντόρσεϊ να ξεχωρίζει με 22 πόντους. Εκπληκτικά ποσοστά εντός παιδιάς, με 29/45 δίποντα και 12/24 τρίποντα, ενώ οι ασίστ ήταν οι διπλάσιες από τα λάθη (22-11).