Καταθέτει σήμερα την έφεση για την ποινή με τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός – Τι θα υποστηρίξει

Σήμερα αναμένεται να καταθέσει την έφεση που έχει προαναγγείλει ο Ολυμπιακός στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για την τιμωρία του από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ενόψει αυτού με τον ΠΑΟΚ.

Οι Ερυθρόλευκοι τιμωρήθηκαν με ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 13.000 ευρώ για τις διακοπές στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Σε μια απόφαση τουλάχιστον… περίεργη, αν κάποιος διαβάσει προσεκτικά τον κανονισμό, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει πως ποινές με πρόστιμο από 15.000 ευρώ και άνω είναι εφέσιμες, με τον Ολυμπιακό να τιμωρείται με 13.000 ευρώ πρόστιμο.

Ο Ολυμπιακός θεωρεί πως έχει το δικαίωμα να κάνει έφεση, από τη στιγμή που ο κανονισμός λέει από μία αγωνιστική και πάνω.

Και από τη στιγμή που τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική συν 13.000 ευρώ, ερμηνεύεται ως εφέσιμη η ποινή που επιβλήθηκε.

Είναι ξεκάθαρο πως ο κανονισμός εμπεριέχει ασάφεια και σε αυτό θα στηριχτεί ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα υποστηρίξει πως ποτέ στο παρελθόν δεν έχει υπάρξει τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών από τον πρώτο μόλις αγώνα όπου υπήρξε διακοπή, και μάλιστα χωρίς να πέσει τίποτα στο γήπεδο, παρά μόνο για καπνογόνα που άναψαν –και παρέμειναν– στις κερκίδες.

Η εκδίκαση της έφεσης του Ολυμπιακού αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, λίγες ημέρες πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο.