Γκάμπι Πετίτο – Στραγγαλισμός η αιτία θανάτου της – Παραμένει άφαντος ο αρραβωνιαστικός της

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία της Γκάμπι Πετίτο, που σόκαρε τις ΗΠΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το πόρισμα της νεκροτομής που έγινε στη σορό της, η 22χρονη έχασε τη ζωή της από στραγγαλισμό.

«Η αιτία θανάτου είναι στραγγαλισμός και πρόκειται για ανθρωποκτονία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής, Μπρέντ Μπλου, της κομητείας του Τέτον στην πολιτεία του Γουαϊόμινγκ.

Πρόκειται για το μέρος όπου στις 19 Σεπτεμβρίου βρέθηκε το πτώμα της νεαρής.

Παράλληλα, ο Μπρέντ Μπλου σημείωσε ότι η δολοφονία είχε γίνει τρεις με τέσσερις ημέρες πριν εντοπιστεί η σορός της κοντά στο εθνικό πάρκο.

Καταζητείται ο αρραβωνιαστικός της

Ο Μπράιαν Λόντρ, ο αρραβωνιαστικός της Γκάμπι Πετίτο, παραμένει άφαντος, με τις αρχές να προσπαθούν να τον εντοπίσουν. Στον 23χρονο έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για παράνομη χρήση τραπεζικής κάρτας, καθώς φαίνεται να χρησιμοποίησε την πιστωτική της εκλιπούσας.

Σημειώνεται ότι οι αρχές έχουν χαρακτηρίσει τον νεαρό «πρόσωπο ενδιαφέροντος για την έρευνα».

Το χρονικό της δολοφονίας

Η Γκάμπι και ο Μπρέντ είχαν αναχωρήσει τον Ιούλιο από τη Νέα Υόρκη για ένα ταξίδι με βαν, το οποίο θα είχε διάρκεια τέσσερις μήνες. Πολύ συχνά αναρτούσαν φωτογραφίες στους λογαριασμούς τους στα social media από τις στάσεις που έκαναν και τα εκπληκτικά τοπία που θαύμαζαν.

Ωστόσο, την 1η Σεπτεμβρίου, ο 23χρονος επέστρεψε μόνος του με το βαν στην Φλόριδα, όπου το ζευγάρι κατοικούσε.

Η οικογένεια της 22χρονης δήλωσε την εξαφάνισή της στις 11 Σεπτεμβρίου.

Πολύ σύντομα η υπόθεση έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι Αμερικανοί ξεκίνησαν να παρακολουθούν στενά την υπόθεση στα μέσα ενημέρωσης και να κινητοποιούνται στα social media, προσπαθώντας με τον δικό τους τρόπο να συμβάλλουν στον εντοπισμό της.

Τελικά, το άψυχο σώμα της βρέθηκε κοντά στο εθνικό πάρκο του Γκραντ Τέτον.

Το περιστατικό που τράβηξε την προσοχή της αστυνομίας

Πάντως, κατά τη διάρκεια των ερευνών, ήρθαν στην επιφάνεια στοιχεία που δείχνουν ότι το ζευγάρι δεν ήταν και τόσο ευτυχισμένο όσο έδειχνε.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία στην τουριστική πόλη Μόαμπ της νότιας Γιούτα, ανταποκρίθηκε σε μία κλήση σχετικά με ένα πιθανό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, το οποίο οι αξιωματικοί λένε ότι ήταν περισσότερο μια κρίση ψυχικής υγείας που αφορούσε το ζευγάρι στις 12 Αυγούστου. Οι αστυνομικοί δήλωσαν σε αστυνομική έκθεση ότι δεν παρατηρήθηκαν σημαντικοί τραυματισμοί.

Ένας μάρτυρας κάλεσε το 911 και είπε ότι είδε τον Λόντρι και την Πετίτο να τσακώνονται για ένα τηλέφωνο, σύμφωνα με την έκθεση. Όταν ο Λόντρι επέστρεψε στο βαν, η Πετίτο τον χτύπησε στο χέρι προτού προσπαθήσει να ανέβει από το παράθυρο του οδηγού.

Οι αστυνομικοί είπαν ότι ζήτησαν από το βαν να σταματήσει στην άκρη του δρόμου κοντά στην είσοδο του Εθνικού Πάρκου Arches και είδαν την Πετίτο να κλαίει γοερά στη θέση του αστυνομικού. Η 22χρονη τους είπε ότι πάλευε με την ψυχική της υγεία.