Ολυμπιακός – Ο Ρόνι Λόπες, η βελτίωση, ο Μόντσι και η «σκληρή πραγματικότητα»

Ο Ρόνι Λόπες αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό. Αλλά είναι ακόμη μεγαλύτερο κεφάλαιο για τη Σεβίλλη. Οι Ανδαλουσιανοί τον έκαναν την πιο ακριβή μεταγραφή της ιστορίας τους πριν από 2,5 χρόνια, όταν και πλήρωσαν 25.000.000 € στη Μονακό για να τον αποκτήσουν.

Μπορεί στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» να μην κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Χουλέν Λοπετέγκι, αλλά στη Σεβίλλη πιστεύουν ότι ο παίκτης το… έχει ακόμη. Και με τον δανεισμό του στους Ερυθρόλευκους ελπίζουν ότι θα δείξει και πάλι τι πραγματικά μπορεί να κάνει και θα οδηγήσει σε κάποια απόσβεση της επένδυσης. Εξάλλου, μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή μόλις 25 ετών.

Είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι σε θέση να δώσει τα 12.000.000 € της οψιόν αγοράς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποκτήθηκε για να… φύγει. Καθώς λόγω της καλής επικοινωνίας με τη διοίκηση της Σεβίλλης, θεωρητικά υπάρχει τρόπος να μείνει και μετά το καλοκαίρι. Αρκεί, όμως, να δείξει. Να παίξει το ποδόσφαιρο που είχε δείξει ότι μπορεί στη Μονακό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι συνεργάτες του Μόντσι, του πασίγνωστου και πανίσχυρου τεχνικού διευθυντή της Σεβίλλης, βρίσκονται σε επικοινωνία με τον πορτογάλο εξτρέμ. Με σκοπό να μάθουν πώς περνάει στον Ολυμπιακό, αλλά και κυρίως να μιλήσουν μαζί του για την παρουσία του στους Πειραιώτες. Και τι είναι αυτό που τον έχει κάνει να μην είναι ακόμη σε υψηλό επίπεδο.

Από τη Σεβίλλη ζήτησαν από τον Λόπες να προσπαθήσει ακόμη περισσότερο, να ανεβάσει ρυθμούς και να κερδίσει τον χαμένο χρόνο. Καθώς είναι κρίμα, με το ταλέντο και τις δυνατότητες που έχει, να μην έχει ανάλογη αγωνιστική παρουσία και να συνεχίσει να κινείται σε ρηχά νερά. Μάλιστα, μετά τον περσινό δανεισμό στη Νις (35 ματς, 5 γκολ, 2 ασίστ), περιμένουν περισσότερα. Και δεν το κρύβουν.

Στον Ολυμπιακό ελπίζουν ότι η διακοπή έκανε καλό στον Ρόνι. Δεν έχουν κανένα παράπονο από το πόσο σκληρά δουλεύει, τουναντίον βελτιώνεται και πλέον έχει αλλάξει αρκετά και το σώμα του. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο, πλέον, ότι ο Πορτογάλος θα πρέπει να υπερβάλει εαυτόν (ή να… θυμίσει τον παλιό εξαιρετικό εαυτό του) για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μαρτίνς. Ο οποίος πλέον έχει πληθώρα επιλογών στα άκρα.

Πλην του Γιώργου Μασούρα η θέση του οποίου δεν αμφισβητείται, ο Ονιεκούρου είναι πάλι υγιής. Ο Γκάρι Ροντρίγκες έδειξε στα παιχνίδια με την εθνική του ομάδα ότι είναι καλά και ότι έρχεται για να διεκδικήσει χώρο και χρόνο. Ο Βαλμπουενά είναι επίσης καλά. Ο Βρουσάι όποτε μπαίνει αρπάζει τις ευκαιρίες. Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Μαρτίνς χρησιμοποιεί στα άκρα και τον Αγκιμπού Καμαρά, που σε αυτό το φεγγάρι είναι ίσως ο πιο βασικός παίκτης του Ολυμπιακού, συνολικά.

Με λίγα λόγια, ο χώρος και ο χρόνος θα πρέπει να κερδηθούν από τον Ρόνι. Και μέχρι στιγμής αυτό δεν συμβαίνει. Κάτι που αποτυπώνεται και στα 112 αγωνιστικά λεπτά που έχει πάρει μέχρι στιγμής σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.