Χαμός στη Μεγάλη Βρετανία – Με μπαστούνι η Βασίλισσα Ελισάβετ μετά από 18 χρόνια

Ευδιάθετη, ντυμένη σε αποχρώσεις του μπλε και κρατώντας ένα μπουκέτο λουλούδια στα χέρια, η βασίλισσα Ελισάβετ επισκέφθηκε την Τρίτη το Αβαείο του Γουεστμίνιστερ.

Η 95χρονη βασίλισσα Ελισάβετ συνοδευόταν από την κόρη της, πριγκίπισσα Άννα, προκειμένου να παραστούν στη λειτουργία των Ευχαριστιών που σηματοδοτεί την εκατονταετηρίδα της βασιλικής βρετανικής λεγεώνας.

Εκείνο, ωστόσο, που παρατήρησαν οι παρευρισκόμενοι, αλλά και τα διεθνή ΜΜΕ, ήταν πως η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίστηκε δημόσια με μπαστούνι!

Αυτό δεν έμεινε ασχολίαστο από το αμερικανικό People, αλλά και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, που φιλοξένησε φωτογραφίες της από την επίσκεψη.

Η τελευταία φορά που η βασίλισσα Ελισάβετ εθεάθη δημόσια με μπαστούνι ήταν το 2003, όταν και ανάρρωνε από εγχείρηση στο γόνατο.

Το People σημειώνει πως μόλις την περασμένη εβδομάδα η 95χρονη συνόδευσε τον γιο της, πρίγκιπα Έντουαρντ, έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, χωρίς να κρατά μπαστούνι στο χέρι.

Μια ακόμα λεπτομέρεια

Η βασίλισσα Ελισάβετ φορούσε στο πέτο μια ρωσική καρφίτσα, κόσμημα που απέκτησε από τη γιαγιά της το 1953.

Είχε λάβει την καρφίτσα αυτή ως δώρο γάμου από την αυτοκράτειρα Μαρία Φεοντόροβνα, το 1893.

Η βασίλισσα Ελισάβετ πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα του καλοκαιριού στο κάστρο Μπαλμοράλ στη Σκωτία.

Στα καθήκοντά της επέστρεψε τον τελευταίο μήνα, ενώ αναμένεται να επιστρέψει στη Σκωτία ώστε να παραστεί στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή.