Φυλακές Αλικαρνασσού – Σε νοσοκομείο της Αθήνας μεταφέρεται ο ένας εγκαυματίας κρατούμενος – Διασωληνωμένος ο δεύτερος

Σε νοσοκομείο της Αθήνας θα μεταφερθεί ο ένας εγκαυματίας κρατούμενος που τραυματίστηκε κατά τη φωτιά και τα επεισόδια στις φυλακές Αλικαρνασσού.

Η κατάστατη της υγείας του κρίνεται πολύ σοβαρή και οι γιατροι αποφάσισαν την μεταφορά του σε εξειδικευμένο κέντρο για την αντιμετώπιση των εγκαυμάτων του, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας εάν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Ο δεύτερος εγκαυματίας είναι διασωληνωμένος με την κατάσταση της υγείας να χαρακτηρίζεται σταθερή. Σύμφωνα με το cretapost, αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία αφύπνισής του, ενώ ο τρίτος κρατούμενος νοσηλεύεται στην κλινική σε καλή κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε το το βράδυ της Δευτέρας όταν δύο αλλοδαποί, 25 και 30 ετών αντίστοιχα, κρατούμενοι στο ίδιο κελί άρχισαν να διαπληκτίζονται για προσωπικές διαφορές.

Η κατάσταση φαίνεται πως ξέφυγε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας Έλληνας 33 ετών, που ήταν στο ίδιο κελί μαζί τους. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ο 33χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Και ενώ η κατάσταση φαινόταν πως είχε ομαλοποιηθεί και το συμβάν είχε τελειώσει, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο κελί τους.

Αποτέλεσμα ήταν να υποστούν σοβαρά εγκαύματα σε όλο τους το σώμα και οι 3 κρατούμενοι που βρίσκονταν μέσα.

Διεκομίσθησαν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου όπου και διασωληνώθηκαν. Οι δύο παραμένουν σοβαρά ενώ ο τρίτος μεταφέρθηκε στη χειρουργική κλινική.